Home Forums Mijn Verhaal Arbeidsongeschiktheidspercentage lager maar werkgever blijft bij 20 uur

Arbeidsongeschiktheidspercentage lager maar werkgever blijft bij 20 uur

1 Started on: 1225 april 2024 om 16:44

Beste,

Om mijn verhaal niet te langdradig te laten worden heb ik een korte vraag:
In eerste instantie was ik door het UWV afgekeurd voor 50.05%. Ik ben vanaf mijn 1e dag ziekmelding 20 uur per week blijven werken, ook nadat ik in eerste instantie 50,05% arbeidsongeschikt was. Ik ben in bezwaar gegaan bij het UWV en ben op alle punten die ik in bezwaar heb gebracht, in het gelijk gesteld. Ook zegt het UWV nu dat ze vinden dat ik 45,23% arbeidsongeschikheid ben en dat daardoor mijn WIA uitkering lager zal worden. Nu heb ik aangegeven bij mijn werkgever dat mijn contract nu naar boven zal moeten worden bijgesteld. Ik krijg nu immers minder WIA dus zal ik bij mijn werkgever meer uren moeten draaien om weer net zoveel te krijgen als voorheen. Mijn werkgever zegt nu dat ze blijven bij die 20 uur per week…. Wie geeft mij goede raad? In de raad van de werkgever heb ik niet echt vertrouwen meer…..

Het draait om de vraag of je werkgever ruimte heeft om je aantal uren uit te breiden of niet. Bedenk dat je geen recht heb op je oude loon, wel op inspanningsverplichting van je werkgever jou in dienst te houden en de gevolgen zoveel mogelijk te beperken.
Overigens heeft ook de hoogte van je inkomen invloed op de hoogte van je WIA uitkering. Meer uren werken kan dus leiden tot een lagere WIA uitkering. De hoogte van de WIA-uitkering is immers gebaseerd op wat je nu nog kunt verdienen.

Mogenlijk kun je een deskundigen oordeel aanvragen: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/arbeidsovereenkomst-en-cao/vraag-en-antwoord/wat-als-mijn-werkgever-en-ik-het-niet-eens-zijn-over-mijn-ziekte-of-re-integratie

Anders zul je een advocaat moeten inschakelen en eventueel naar de rechter stappen.

  • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.