Home Forums Geldzaken advies in zake de IVA

advies in zake de IVA

2 Started on: 126 maart 2024 om 17:58

Ik heb sinds Februari een IVA uitkering, op zich een zorg minder maar na de eerste betaling van het UWV vielen mij een aantal dingen op die mij niet bekend waren bij de IVA aanvraag.

Bruto is de 75% inderdaad meer dan de 70% die ik van mijn salaris had. Maar netto is de 75% aardig minder dan het salaris. Dit komt vooral om dat de Arbeidskorting niet meer mag worden toegepast op de WIA uitkering en dan betaal je gewoon meer belasting.

Nu de belasting oogst seizoen van de regering er weer aankomt vroeg ik me af of men hier nog wat tips, advies heeft aangaande een wia uitkering

Groet
Herman

Belastingen zijn niet mijn specialiteit. Maar in verschillende staden zijn belastingspreekuren ed. waar je gratis geholpen wordt bij het invullen van een belastingangifte. Kijk een in jouw gemeente en maak er gebruik van. het kan de moeite waard zijn.

met vriendelijke groeten,

Socrates.

Over die arbeidskorting is al een discussie gaande. Maar omdat deze alleen geldt voor inkomen uit huidige arbeid, geldt deze niet voor de IVA. Hier is nu echter wel door verschillende partijen aan de minister gevraagd naar te kijken bij een IVA uitkering. De korting is bedoeld om mensen aan te zetten tot werken, maar in het geval van een IVA uitkering is dat niet meer mogelijk.

Groeten Ingrid

https://www.eumonitor.eu/9353000/1/j9vvik7m1c3gyxp/vm8jqcrsqwxa

  • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.