Home Forums Je draai weer vinden 5 Tips om écht positief te zijn

5 Tips om écht positief te zijn

1 Started on: 1212 november 2020 om 12:37

5 Tips om écht positief te zijn

1.
Accepteer de realiteit. Dit is zoals het leven nu loopt. Je hoeft niet meer te vechten daar tegen of te fantaseren dat het anders is. This is it.

2.
Stop met analyseren. Je hoeft niets te doen. Niets op te lossen, niets te verbeteren en je kan zelfs stoppen met (heel veel) denken over je gevoelens.

3.
Ervaar wat er nu is. Ook als dat betekent dat je dan moet huilen of woedend bent. Dat is oké. Misschien weet je niet goed wat je voelt, voel je onrust of verwarring. Ook dat mag er zijn. Net als alles wat je ziet, ruikt, proeft en hoort.

4.
Vertrouw erop dat jouw positieve instelling vanzelf (weer) tevoorschijn komt. Door te stoppen met vechten maak je ruimte in jezelf en kunnen gevoelens naar buiten komen die eerst werden opgekropt. Dat is misschien even wennen maar binnen no time voel je je daardoor beter. Dus ook als je nu onwijs moet huilen of andere heftige gevoelens ervaart, vertrouw erop dat het oké is, dat je je na deze ‘storm’ veel beter voelt.

5.
Als je merkt dat je down blijft, zoek hulp. Het kan natuurlijk dat je je depri of boos blijft voelen. Of dat je merkt dat je steeds tegen dezelfde dingen aan loopt. Zoek dan hulp. Ook met een ernstige ziekte kan je een gelukkig, ontspannen en voldaan leven leiden. Dus blijf er niet mee rondlopen.
Kortom: Vaak proberen mensen krampachtig positief te denken. Dit werkt niet. Je bent aan het onderdrukken wat je echt voelt en baalt dubbel omdat het niet lukt vrolijk te zijn. Sta jezelf toe te voelen wat er is, zonder dat jij je daarmee hoeft te bemoeien en vertrouw erop dat je je daardoor juist beter en positiever voelt.

Vind je het lastig dit in je eentje te doen, neem dan contact op voor een gratis kennismakingsgesprek. Dan kijken we samen wat jij nodig hebt en of ik je misschien verder kan helpen.

“Door Inge Dekker, coach en trainer voor mensen met een chronische ziekte. Ga naar http://www.pain2power.nl en ontvang gratis het e-boek “Jong & Chronisch Ziek? Haal meer uit je leven.”

Mooie en bruikbare tips van Inge Dekker. Realistisch en accepterend. Zeker in deze Corona-periode. Ik ben alleen niet meer zo jong, maar op middelbare leeftijd….;-)

  • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.