Home Forums Je draai weer vinden 5 Tips om écht positief te zijn

5 Tips om écht positief te zijn

3 Started on: 1212 november 2020 om 12:37

5 Tips om écht positief te zijn

1.
Accepteer de realiteit. Dit is zoals het leven nu loopt. Je hoeft niet meer te vechten daar tegen of te fantaseren dat het anders is. This is it.

2.
Stop met analyseren. Je hoeft niets te doen. Niets op te lossen, niets te verbeteren en je kan zelfs stoppen met (heel veel) denken over je gevoelens.

3.
Ervaar wat er nu is. Ook als dat betekent dat je dan moet huilen of woedend bent. Dat is oké. Misschien weet je niet goed wat je voelt, voel je onrust of verwarring. Ook dat mag er zijn. Net als alles wat je ziet, ruikt, proeft en hoort.

4.
Vertrouw erop dat jouw positieve instelling vanzelf (weer) tevoorschijn komt. Door te stoppen met vechten maak je ruimte in jezelf en kunnen gevoelens naar buiten komen die eerst werden opgekropt. Dat is misschien even wennen maar binnen no time voel je je daardoor beter. Dus ook als je nu onwijs moet huilen of andere heftige gevoelens ervaart, vertrouw erop dat het oké is, dat je je na deze ‘storm’ veel beter voelt.

5.
Als je merkt dat je down blijft, zoek hulp. Het kan natuurlijk dat je je depri of boos blijft voelen. Of dat je merkt dat je steeds tegen dezelfde dingen aan loopt. Zoek dan hulp. Ook met een ernstige ziekte kan je een gelukkig, ontspannen en voldaan leven leiden. Dus blijf er niet mee rondlopen.
Kortom: Vaak proberen mensen krampachtig positief te denken. Dit werkt niet. Je bent aan het onderdrukken wat je echt voelt en baalt dubbel omdat het niet lukt vrolijk te zijn. Sta jezelf toe te voelen wat er is, zonder dat jij je daarmee hoeft te bemoeien en vertrouw erop dat je je daardoor juist beter en positiever voelt.

Vind je het lastig dit in je eentje te doen, neem dan contact op voor een gratis kennismakingsgesprek. Dan kijken we samen wat jij nodig hebt en of ik je misschien verder kan helpen.

“Door Inge Dekker, coach en trainer voor mensen met een chronische ziekte. Ga naar http://www.pain2power.nl en ontvang gratis het e-boek “Jong & Chronisch Ziek? Haal meer uit je leven.”

Mooie en bruikbare tips van Inge Dekker. Realistisch en accepterend. Zeker in deze Corona-periode. Ik ben alleen niet meer zo jong, maar op middelbare leeftijd….;-)

1.Focus op de positieve aspecten: probeer aandacht te besteden aan de positieve dingen in je leven.
2.Oefen positief denken: houd je gedachten bij en probeer negatieve aspecten te vervangen door positieve.
3. Geniet van kleine pleziertjes: vind vreugde en voldoening in eenvoudige dingen. Doe hobby’s of vrijetijdsactiviteiten die u plezier brengen. Voor sommige mensen helpen online games om een positieve stemming te behouden, bijvoorbeeld, ik speelde onlangs het online spel gokkast 40 Super hot gokkast https://nlcasinospot.nl/gratis-gokkasten-online/40-super-hot-euro-games-technology/ mijn stemming verbeterde aanzienlijk na het spel omdat de muziek en de spelinterface vrij positief zijn, als je een zware en stressvolle dag hebt gehad, kun je ook proberen dit of iets anders te spelen, zodat je je niet concentreert op negatieve gedachten omdat de focus van de concentratie wordt verlegd.
4. Weiger negatieve invloeden: Vermijd om in de buurt te zijn van mensen die voortdurend negatief zijn of negatieve energie verspreiden. Vermijd het consumeren van negatief nieuws of programma’s die uw stemming kunnen verslechteren. Richt uw aandacht in plaats daarvan op positieve mensen, inspirerende verhalen en opbeurend materiaal.
5.Doe aan lichaamsbeweging en zorg voor uw gezondheid: Regelmatige lichaamsbeweging kan de stemming verbeteren en een positieve instelling helpen ontwikkelen.

Anoniem

Ik kan me daar goed in vinden. Tot nu toe heb ik veel niet verwerkt in het leven.
Mijn leven motto was werken werken werken. Nu komt er echter een keer punt in mijn leven en vraag mezelf af waarom werken chronisch zieke mensen om hun lichaam nog verder kapot te maken. Ik heb het gevoel gehad van angst vanuit het lichaam om te slapen.
Dat is niet fijn en het sloopt je echt. Ik wacht nog op een afspraak voor hulp.
Dit loopt via de huisarts.

MVG Ronald

  • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.