ED helpt je op weg!

Ontmoet de ErvaringsDeskundigen! Voel je vrij om de ED’s met je vragen te benaderen via het forum, ze zijn er maar al te graag om jou te helpen. Wil je meer weten over onze ED’s? 

Hieronder vind je onze ED’s op alfabetische volgorde:

Ineke

Over mij

Als je als hulpverlener aan de andere kant komt te staan…. na een cva viel ik volledig/duurzaam uit door de restverschijnselen en ontdekte de kracht van het lotgenotencontact!!

Mijn (vrijwilligers) werk

Ik help graag in lotgenotencontact, hier, actief op onze site club-van-moeders-met-hersenletsel (zie mijn eerdere blog), en spreek ik bij groepen van Hersenz in onze omgeving.

Ingrid

Over mij

Ik ben hier aanwezig na twee herseninfarcten. In september 2015 en na afloop van mijn revalidatieperiode in april 2016. Ben nu gekeurd voor de WIA en werk nu niet. Daarvoor in de plaats zorg ik nu voor mijn zoon van 7, zodat hij niet meer naar de opvang hoeft. Na mijn bezwaar ben ik nu in plaats van 79,74% ruim 80% afgekeurd en duurzaam, dus val nu in de IVA.

Mijn (vrijwilligers) werk

Ervaringsdeskundige bij Samen Veerkrachtig. Organiseer de koffietafel in Den Bosch.

Rinus

Over mij

Mijn naam is Rinus de Groot, ben 65 jaar en in april 2019 ben ik 41 jaar getrouwd met Nelleke. Samen hebben we 3 kinderen en 7 kleinkinderen in de leeftijd tussen de 1 en 6 jaar. Zes jaar geleden ben ik met een fikse burn-out thuis komen zitten. Daarop volgend heb ik diverse klachten gekregen aan mijn schouder en knieën, met als gevolg dat ik voor 50% ben afgekeurd.

Mijn (vrijwilligers) werk

Naast dat ik ervaringsdeskundige (ED) ben voor Samen Veerkrachtig, help ik bij de opvang van dak- en thuislozen in de Amsterdamse Jordaan. Ook ben ik vrijwilliger bij de plaatselijke rommelmarkt en de historische vereniging. Ook help ik bij diverse activiteiten bij ons in het verzorgingstehuis.

Favoriete uitspraak

Door anderen te helpen, bouw je ook aan jezelf.