Bezoek een koffietafel!

Bezoek
een koffietafel!

Solliciteren met een arbeidsbeperking, hoe doe je dat? Klik HIER

Solliciteren met een arbeidsbeperking, hoe doe je dat? Klik HIER

Verspreid door het land organiseert Samen Veerkrachtig bijeenkomsten voor mensen die net als jij te maken hebben met een arbeidsbeperking. Tijdens een Koffietafel praat je in groepjes van 8 tot 10 met elkaar, onder begeleiding van een ervaringsdeskundige.

Een Koffietafel is bedoeld om tips en ervaringen uit te wisselen. Zo merk je dat je er niet alleen voor staat. Samen zoek je naar informatie die jou en anderen verder helpt.

Geïnteresseerd en wil je op de hoogte gehouden worden?

Meld je aan via het formulier onderaan de pagina en we laten je meteen weten wanneer er een bijeenkomst bij jou in de buurt is.

Naast de Koffietafels van Samen Veerkrachtig vind je op onze agenda ook bijeenkomsten van onze samenwerkingspartners. Deze bijeenkomsten gaan bijvoorbeeld over omgaan met verlies van werk of je financiën na arbeidsongeschiktheid. Aanmelden voor deze bijeenkomsten kan via onze website en worden kosteloos aangeboden.

Naast de Koffietafels van Samen Veerkrachtig vind je op onze agenda ook bijeenkomsten van onze samenwerkingspartners. Deze bijeenkomsten gaan bijvoorbeeld over omgaan met verlies van werk of je financiën na arbeidsongeschiktheid. Aanmelden voor deze bijeenkomsten kan via onze website en worden kosteloos aangeboden.

Agenda

Cursus: Solliciteren met een arbeidsbeperking, hoe doe je dat?

Het kan lastig zijn om een nieuwe baan te vinden als er arbeidsbeperkingen zijn waar een nieuwe werkgever misschien rekening mee moet houden. Misschien vind je het ook gewoon lastig om jezelf goed te presenteren. Om er voor te zorgen dat dat je meer informatie, kennis en vaardigheden opdoet t.a.v. het sollicitatieproces, biedt arbodienst Vitaal! speciaal voor Samen Veerkrachtig een gratis sollicitatietraining aan.

Het doel van deze training is, jou ondersteunen bij sollicitatie activiteiten. Hiermee wordt jouw positie versterkt, zodat je tijdens een sollicitatieprocedure kunt concurreren met anderen.

De training wordt in kleine groepjes gegeven, zodat er voldoende aandacht is voor iedereen en voor individuele vraagstukken. De geboden stof is laagdrempelig en er wordt vooral uitgegaan van mogelijkheden en positiviteit.

Deze training bestaat uit meerdere modules, elke module duurt ongeveer een half dagdeel / 3 uren.
– Profiel en CV
– Brief en gesprek
– Netwerken en telefonisch contact
– Solliciteren en gezondheid(beperkingen)

In de training komt een aantal zaken aan bod. De focus ligt op de vragen:
Wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik? Op welke functie(s) wil ik solliciteren en waarom? Hoe maak je een brief en wat doe je voor en tijdens een sollicitatiegesprek? Hoe werkt netwerken? Waar liggen je mogelijkheden?

Het resultaat is, dat jij als deelnemer na het volgen van de training, de opgedane kennis en vaardigheden kunt inzetten tijdens je zoektocht naar een leuke nieuwe passende baan.

Praktische informatie:

Wanneer: 23 en 30 april 2024
Duur per dagdeel: 3 uur
Waar: Walderstraat 39, 7241 BH Lochem

Interesse? Aanmelden kan via deze link.

Geen Koffietafel in de buurt of je kan dit keer niet?

Meld je hieronder aan en we laten je meteen weten wanneer er een bijeenkomst bij jou in de buurt is.

De Koffietafels van Samen Veerkrachtig zijn bijeenkomsten voor mensen met een arbeidsbeperking. Mensen die, vast net als jij, met vragen zitten over hun gezondheid, hun inkomen en over hoe het verder moet met werk. Bij een Koffietafel kun je ervaringen uitwisselen en vragen stellen aan ervaringsdeskundigen.