Home Forums Geldzaken Eerlijk zijn of niet

Eerlijk zijn of niet

3 Started on: 1211 maart 2024 om 21:15

Hoi,

Ik zit met een dilemma en kopzorg. Geen idee of ik deze vraag hier kan stellen. Maar ook geen idee waar-hoe dan wel. Dus ik besluit moedig, over onzekerheid en vraag om advies-meedenken.

Ik heb zo’n 14 jr een IVA. Alle veranderingen privé-tav ziektebeeld,waarvoor IVA is afgegeven heb ik doorgegeven
Ik wist niet dat je alle veranderingen door moest geven. Heb dus niet gerelateerde bijkomende diagnoses gemeld.

Sinds ik weet dat dit verplicht is ben ik dus in tweestrijd. Nu ik het weet ga ik sowieso eerlijk doorgegeven aan het UWV, dat ik een intake voor operatie heb. Maar meldt ik ook de overige diagnoses.

Ik wil eerlijk zijn, en ben bang dat dit,niet op te vangen,financiële consequenties heeft. Houdt mezelf voor,niet alle negatieve verhalen als waarheid te labelen,en bij mezelf te blijven.Dat is waar ik vastloop,want persoonlijk heb ik fijne,en minder fijne ervaringen met het UWV.

Wat extra imput is zeer welkom. Alvast bedankt:)

Beste Vlinder,

Maak je geen zorgen. Op zich moet je alle wijzigingen in je gezondheid doorgeven en ook wanneer je bijvorbeeld opgenomen wordt voor een behandeling. Dat laatste is wel zo handig in verband met je bereikbaarheid.

Belangrijkste is wijzigingen te melden die van invloed zijn op de hoogte van je uitkering, dus als jebijvoorbeeld meer aankan dan voorheen. Verslechteringen zijn minder intressant, zeker in jouw geval omdat je al IVA hebt. Toch kan het belangrijk zijn voor UWV om dit te melden. Dan kunnen ze een betere inschatting maken mochten ze je in de toekomst toch nog proberen te reintegreren.
UWV kan streng zijn bij het niet melden van verbeteringen maar bij verslechteringen wordt er niet zwaar aan getild. Ik zou me niet ongerust maken.

Met vriendelijke groet,

Socrates.

Hoi Socrates,

Bedankt voor het meedenken en de geruststellemde reactie:).Verbetering is er niet, maar zal zeker melding maken,van alle veranderingen, vanaf nu.

Ik wens je een fijne dag toe
Groetjes Vlinder

Beste

Tijdens de bezwaar hoorzitting zei de bezwaar arts: jouw klachten zijn zodanig groot (cptss) dat geen behandeling het nog kan verbeteren. Dus krijg je IVA.”

Ik zou niet weten wat ik nog moet doorgeven, of welke verbeteringen. Werk doen ik uiteraard niet.

Ga je meer dan 20% van je laatste verdiende loon verdienen, dan is het een ander verhaal.

  • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.