Home Forums Nieuws document/richtlijn met uitleg herstel zorg longcovid voor verzekeringsarts?

document/richtlijn met uitleg herstel zorg longcovid voor verzekeringsarts?

1 Started on: 1229 maart 2024 om 15:51

Hallo, ik ben op zoek naar een heldere uitleg/richtlijnen voor artsen van de pacing/pem termen en hoe herstelzorg voor longcovid werkt. Dit zodat ik de verzekeringsarts uwv uit kan leggen hoe herstel/bewegen en herstel verloopt.
Heeft iemand een tip waar ik dit kan vinden in een mooi document? Dan neem ik dat mee naar gesprek uwv binnenkort om überhaupt in de ziektewet te komen, alvast dank!

Hoi,

Bedenk goed dat het UWV zich niet met behandeling bezighoud maar alleen naar je beperkinge kijkt en in hoeverre deze eventueel kunnen herstellen. Daarbij kijkt de verzekeringsarts van UWV naar de individu.
UWV heeft in een persbericht het volgende gesteld: https://www.uwv.nl/nl/nieuws/vragen-en-antwoorden-over-long-covid-en-aanvragen-wia

Voor de speciefieke informatie kun je wellicht het beste contact opnemen met een patientenvereniging zoals postcovidnl en steungroep (voor mensen met ME, CVS) beiden op internet te vinden door .nl achter de naam te zetten.
Een andere mogelijkheid id natuurlijk de informatie op te vragen bij UWV zelf met een beroep op de Wet Open Overheid. Dan krijg je de richtlijnennvan UWV terzake.

Met vriendelijke groet,

Socrates.

  • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.