Kom in contact

Kom in contact

Iedereen kan zijn verhaal kwijt tijdens een koffietafel

Als je door een ziekte of beperking niet meer kunt werken, of minder dan je gewend bent, heeft dat grote gevolgen. Je krijgt met allerlei instanties te maken en mogelijk ook met veranderingen in je privéleven en je inkomen. Misschien komen er vragen op je af waar je geen antwoord op weet. Of loop je tegen problemen aan die zich niet makkelijk laten oplossen.

Op Samen Veerkrachtig ontmoet je anderen die in dezelfde situatie zitten. We helpen elkaar met het vinden van antwoorden en we delen nuttige informatie. Via het forum kom je in contact met ErvaringsDeskundigen, kortweg ED’s. Zij hebben eerder meegemaakt wat jou nu overkomt. Op het forum kun je hen bijvoorbeeld een vraag stellen of tips delen. Ontmoet je lotgenoten liever persoonlijk? Kijk dan eens wanneer er een Koffietafel is.

Koffietafel

Samen Veerkrachtig organiseert verspreid door het land bijeenkomsten. Tijdens zo’n Koffietafel praat je met anderen die in dezelfde situatie zitten, onder begeleiding van een ervaringsdeskundige. Koffietafels zijn bedoeld om tips en ervaringen uit te wisselen. Je zoekt samen naar antwoorden en informatie die jullie verder kunnen helpen.

Volgende koffietafel:

Jouw ervaring kan een ander helpen.

“Eerlijk zijn tegen mijn vrienden heeft mij het meest opgeleverd”

koffietafel

Agenda

Cursus: Solliciteren met een arbeidsbeperking, hoe doe je dat?

Het kan lastig zijn om een nieuwe baan te vinden als er arbeidsbeperkingen zijn waar een nieuwe werkgever misschien rekening mee moet houden. Misschien vind je het ook gewoon lastig om jezelf goed te presenteren. Om er voor te zorgen dat dat je meer informatie, kennis en vaardigheden opdoet t.a.v. het sollicitatieproces, biedt arbodienst Vitaal! speciaal voor Samen Veerkrachtig een gratis sollicitatietraining aan.

Het doel van deze training is, jou ondersteunen bij sollicitatie activiteiten. Hiermee wordt jouw positie versterkt, zodat je tijdens een sollicitatieprocedure kunt concurreren met anderen.

De training wordt in kleine groepjes gegeven, zodat er voldoende aandacht is voor iedereen en voor individuele vraagstukken. De geboden stof is laagdrempelig en er wordt vooral uitgegaan van mogelijkheden en positiviteit.

Deze training bestaat uit meerdere modules, elke module duurt ongeveer een half dagdeel / 3 uren.
– Profiel en CV
– Brief en gesprek
– Netwerken en telefonisch contact
– Solliciteren en gezondheid(beperkingen)

In de training komt een aantal zaken aan bod. De focus ligt op de vragen:
Wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik? Op welke functie(s) wil ik solliciteren en waarom? Hoe maak je een brief en wat doe je voor en tijdens een sollicitatiegesprek? Hoe werkt netwerken? Waar liggen je mogelijkheden?

Het resultaat is, dat jij als deelnemer na het volgen van de training, de opgedane kennis en vaardigheden kunt inzetten tijdens je zoektocht naar een leuke nieuwe passende baan.

Praktische informatie:

Wanneer: 9, 16, 23 en 30 april 2024
Duur per dagdeel: 3 uur
Waar: Walderstraat 39, 7241 BH Lochem

Interesse? Aanmelden kan via deze link.

Koffietafel Rosmalen

7 maart om 11:30 tot 15:00

Koffietafel Eindhoven

22 maart om 11:30 tot 14:00

Koffietafel Nijmegen

26 maart om 11:30 tot 14:00

ED helpt je op weg!

Via Samen Veerkrachtig vind je mensen die eerder een situatie als de jouwe hebben meegemaakt. Zij zijn onze ErvaringsDeskundigen, kortweg ED’s. In het forum herken je ze aan de oranje cirkel om hun foto. Aan ED’s kun je vragen stellen, bijvoorbeeld over de keuring van het UWV of het vinden van ander werk. Benader ze gerust als je ergens mee zit, want op Samen Veerkrachtig helpen we elkaar bij het vinden van antwoorden.

Meest besproken op het forum