Het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) gaat experimenten inzetten om de eigen regie van werknemers ziek zijn uitgevallen te versterken. Dit willen zij gaan doen door te onderzoeken wat het effect is van een eigen regiegesprek met de casemanager in het begin van de verzuimperiode en een eigen perspectief met een loopbaancoach na 16 weken verzuim. Om de gesprekken aan te laten sluiten bij de vragen en behoefte die er zijn aan het begin van de verzuimperiode kan het UMCG jouw hulp hard gebruiken.

Eind mei organiseert het UMCG een focusgroep om te achterhalen hoe zieke werknemers denken dat de eigen regie in re-integratie het beste kan worden bevorderd en wat daarbij van belang is.

UMCG wil ervaringen en ideeën horen en gebruiken als input voor de te ontwikkelen methodiek met eigen Regie- en Perspectiefgesprekken. Voor deze focusgroepen zijn zij nog opzoek naar deelnemers.

Voorwaarde voor deelname aan de focusgroep is dat je ervaringsdeskundige bent en zelf als werknemer door ziekte bent uitgevallen op het werk en een re-integratie traject hebt doorlopen (of momenteel doorloopt).

Geïnteresseerd  of heb je een vraag?

Neem dan contact op met Annet Jansen

eigenregie@umcg.nl

050–3611869

Zij kan jouw vragen over de focusgroep beantwoorden.