window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-164823345-1');
Hulpwijzer Thuis2021-06-25T11:24:31+02:00
Home/Hulpwijzer/Hulpwijzer Thuis

Als je door een ziekte, ongeval of beperking niet meer kunt werken of veel minder, kan dat behoorlijke gevolgen hebben. Logisch dat je dan met allerlei vragen zit over je thuissituatie, werk en geldzaken. Op Samen Veerkrachtig vind je mensen die dit eerder hebben meegemaakt of die in dezelfde situatie als jij zitten. In Samen Veerkrachtig helpen we elkaar bij het vinden van antwoorden. Zo komen we samen tot nuttige informatie, tips of een slimme aanpak. Je kan je vraag ook stellen aan een ErvaringsDeskundige, een ED. Ook jouw ervaring kan een ander helpen. Deel deze gerust in het forum

Hulpwijzer Thuis

Door mijn ziekte of beperking kan ik mijn werk niet meer doen zoals ik gewend ben en zoals anderen van mij verwachten.

Hoe maak ik een dagindeling?2020-11-12T08:42:39+01:00

Hoe maak je een dagindeling, als je ineens niet meer in staat bent om te werken? We geven je praktische tips om structuur mee aan te brengen in je dag.

Als je ziek bent, heb je misschien minder energie. Je wil misschien wel iets ondernemen, maar het lukt niet altijd. Dan is het belangrijk om goed naar je lichaam te luisteren. (meer…)

Kan ik op vakantie als ik ziek of arbeidsongeschikt ben?2020-09-11T11:32:30+02:00

Ook wanneer je langdurig ziek of arbeidsongeschikt bent, kun je natuurlijk de behoefte hebben om er even tussenuit te gaan. Ga je op vakantie? Dan moet je dat in ieder geval kenbaar maken. Bij wie? Dat hangt af van jouw situatie.

Er is namelijk een aantal zaken om rekening mee te houden. Je wil geen stress voor- of achteraf hebben. Er wordt in basis van je verwacht dat je meewerkt aan je eigen herstel, zodat je op termijn weer kunt re-integreren. Er even tussenuit gaan en een nieuwe omgeving leren kennen kan daar soms bij helpen.

(meer…)

Wanneer wordt de diagnose burn-out vastgesteld?2020-09-11T11:31:44+02:00

Wanneer de diagnose ‘burn-out’ wordt vastgesteld, vallen een hoop stukjes op zijn plek. Je weet immers al lang dat je je niet goed voelt. De diagnose voelt op zo’n moment voor de één verwarrend en voor de andere juist als een opluchting. Eindelijk kun je een naam geven aan je gevoel. (meer…)

Wat vertel ik de bedrijfsarts?2020-08-17T12:30:41+02:00

Als je langere tijd ziek thuis bent, moeten jij en je werkgever volgens de wet een plan maken voor je terugkeer naar werk. Voor zo’n re-integratieplan schakelen werkgevers vaak een bedrijfsarts in. Dat is een arts die zich heeft gespecialiseerd in arbeid en gezondheid. (meer…)

Ga naar de bovenkant