Home Forums Ziek en werken Ziektewet en reïntegratie nieuwe werkgever

Ziektewet en reïntegratie nieuwe werkgever

2 Started on: 1226 maart 2021 om 17:35

Mijn situatie: sinds november 2019 in ziektewet. Geen dienstverband meer en een vastgestelde uren beperking van 20u. WIA gesprek gepland in juni.

Ik heb een werkgever gevonden die mij graag wil helpen weer aan het werk te gaan. Dit is echter een zelfstandige die het risico niet kan lopen als het misgaat. Mijn klachten zijn psychisch en dus grillig, een risico op uitval is er dus en ik wil hem dat ook niet aandoen. We zijn nu naarstig op zoek naar een passende oplossing. Hoe kan ik wel bij hem aan de slag (rustig opbouwen en simpele werkzaamheden) zonder dat hij alsnog loondoorbetalingsplicht heeft? Bij WIA geldt no-risk, maar bij ZW niet

Help!

Beste Pool,
met betrekking tot re-integratie vanuit de ziektewet bij het UWV bieden zij dit aan;
link naar artikel
Heb je de brief waarover in dit artikel van het UWV wordt gesproken ook ontvangen?
In deze brief vind je namelijk meer informatie over hulp bij re-integratie. De vraag die je hier nu stel kan je hier het beste naar voren brengen. Deze partij kan samen met jou en de (nieuwe) wekgever kijken wat er mogelijk is voor je.
Mocht je de brief nog niet ontvangen hebben dan raad ik je aan contact op te nemen met het UWV. Dit kan je het beste doen via je account op “MijnUWV”.
Ik wens je veel succes,
met vriendelijke groet.

Beste Pool & John,

Ik zit in dezelfde situatie als Pool, alleen heb ik nog wel een dienstverband (ik ben nu 9 maanden ziek). Samen met huidige werkgever en arbeidsdeskundige besloten om tweede spoor traject in te gaan en ik heb nieuw, beter passend werk gevonden waarbij ik eerst 6 maanden een interne opleiding volg en dan betaald aan de slag kan. Is er dan een mogelijkheid voor de ‘nieuwe’ werkgever om weinig risico te lopen met mij (ik denk aan proefplaatsing o.i.d.) en is er voor mij dan kans om uren langzaam op te bouwen in plaats van in 1 klap 32 uur gaan werken? Of moet de ‘nieuwe’ werkgever mij direct in dienst nemen? Ook vraag ik me af of ik nog wel 6 maanden in de ziektewet kan blijven om die opleiding te doen (op kosten van huidige werkgever denk ik dan, want ik heb geen uitkering voor zover ik weet) Wie oh wie weet hier iets van of heeft er ervaring mee?

Groet, Maron

  • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.