Home Forums Ziek thuis Ziek thuis: Wat doe je nu?

Ziek thuis: Wat doe je nu?

6 Started on: 1217 december 2017 om 19:30

Ziek thuis. Wat doe je nu? Hobbys? Familie?

Beste Annabella,
dat is een goede vraag die je hier stelt.

Het is natuurlijk afhankelijk tot wat je nog wel in staat bent om je dagen voor jezelf nog zo nuttig mogelijk te kunnen vinden. Hier zou inderdaad een hobby (mits dit lichamelijk nog mogelijk is) een uitkomst kunnen bieden. Maar dit is per persoon verschillend.
Wat betreft familie verandert voor hen ook de situatie. In plaats van iemand die werkend is is iemand nu ineens thuis. Persoonlijk heb ik gemerkt dat daar in het begin best aandacht voor is, maar dit veranderde snel. Men gaat door in hun eigen “drukke” wereld en het gevoel van aan de zijlijn staan kan daardoor alleen nog maar versterkt worden. Het is dus belangrijk dat als je hier niet tegen kan op zoek te gaan naar een nieuwe invulling van je tijd die binnen jouw mogelijkheden ligt.
Persoonlijk heb ik dit gevonden in vrijwilligerswerk dat ik kan doen als ik daartoe in de gelegenheid ben. Belangrijk daarbij is wel dat je voor ogen houd dat vrijwilligerswerk, vrijwillig is maar zeker niet vrijblijvend. Er wordt op je gerekend.

Op dit forum zijn bepaalde zaken als hierboven genoemd ook al besproken.

Ik lig ziek thuis na een spondylodeze scolyose operatie. Kan helemaal niks en lig in me bed een beetje tv te kijken. Ben afhankelijk van vriendinnen en me dochter maar dit valt niet mee. Heb veel pijn ondanks zware medicatie lyrica. Ik heb 8 schroeven in me rug en het duurt 3 maanden tot het vast gegroeid is. Daarna mag ik langzaam fysio gaan doen.

Hoi Louisa,

welkom op dit forum.
Wat een vervelende situatie waarin je zit.

Zijn er specifieke dingen waar je hier op het forum naar op zoek bent?

Met vriendelijke groet,
John

Hoi Inge,

dank voor het delen van de link naar de uitzending van Radar van gisteren. Ik heb de uitzending net terug gekeken. Dit is een zorgelijke situatie die hier aan het licht komt. Hopelijk gaat de politiek deze signalen oppakken en gaan de werkgevers zich gedragen zoals zoj dat horen te doen.
Groetjes, John

Zit thuis ziek al bijna 2 jaar. Doe dialyse thuis (buikspoeling) 4x per dag. Plotseling kan ik niet meer naar feestjes en langzamerhand voel ik me eenzaam. Vrienden hebben het druk,  bellen mij niet meer en ze zijn  verdwenen geleidelijk.

Ik breng mijn dagen door mijn enige hobby – schilderen.

 

  • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.