Home Forums De keuring en erna Wia keuring arts niet big geregistreerd

Wia keuring arts niet big geregistreerd

3 Started on: 127 juni 2022 om 21:23

Goedenavond allemaal,

Hopelijk kunnen jullie me op weg helpen. Ik heb vandaag mijn vervroegde Wia/Iva keuring gehad.

Alleen kan ik tot mijn verbazing nergens de big registratie van de arts vinden. Is dit gebruikelijk?

Ik hoor het graag.

Groetjes

De BIG-registratie wordt gebruikelijk niet vermeld. Je kunt het zelf opzoeken via https://zoeken.bigregister.nl/zoeken/kenmerken

Maar eigenlijk heb je er alleen wat aan als je een klacht wilt indienen bij het medisch tuchtcollege. Hoewel ik ten aanzien van het UWV niets uitsluit, het zal niet bepaald vaak voorkomen dat iemand geen arts is.

Van meer belang is of de arts ook een verzekeringsarts is. Regelmatig komt het voor dat dit niet het geval is maar bijvoorbeeld nog in opleiding. In dat geval moet de medische rapportage medeondertekend worden door een verzekeringsarts. Bovendien moet er in bezwaar dan veelal wel een spreekuur contact plaatsvinden met een verzekeringsarts.

Met vriendelijke groet,

Socrates.

Goedemiddag Socrates,

Bedankt voor je antwoord. Ik heb de naam van de arts inderdaad geprobeerd op te zoeken in het big register en deze komt daar dus niet in voor. In eerste instantie zocht ik op verzekeringsarts als specialisme en toen op basis. En uit wanhoop ben ik heel de lijst afgegaan.

Vind het vooral kwalijk dat er medische gegevens zijn besproken met een niet arts, zoals het er nu naar uit ziet.
Immers alle basisartsen staan in het big register.

Kan ik met het uwv contact opnemen om te vragen welk big nummer deze arts heeft of zijn er andere stappen die ik kan nemen?

Groetjes

  • Deze reactie is gewijzigd 3 maanden, 3 weken geleden door Samy.

Uiteraard kun je UWV om uitleg vragen, of ze de informatie geven is wat anders. Maar ik vind dat ze wel duidelijkheid zouden moeten geven over de status van de arts en aan zullen moeten tonen dat deze inderdaad BIG-geregistreerd is.

Gebeurd dat niet dan kun je een kalcht indienen bij het UWV, waar ze je klacht zulen moeten onderzoeken en dudielijkheid zullen moeten geven over de BIG-registratie van de arts.

Medische gegevens die UWV over jouw heeft mogen alleen worden ingezien door medici of personen die daarvoor zijn aangewezen door een arts, zoals de juridische medewerkers van de afdeling bezwaar en beroep.

  • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.