Home Forums Je draai weer vinden WGA uitkering en een WGA Hiaat Aanvullingszekerheid Uitgebreid.

WGA uitkering en een WGA Hiaat Aanvullingszekerheid Uitgebreid.

1 Started on: 128 februari 2024 om 17:39

Hallo,

Ik ben voor 62,47% afgekeurd. UWV wil graag dat ik nog ga werken en ze hebben mij een re-integratie coach toegewezen die mij dus 18 maanden gaat begeleiden. Mijn resterende verdiencapaciteit is zo’n € 1200. Nu zie ik overal dat ik er financieel niet veel mee opschiet als ik ga werken of lijkt dat maar zo? Ik mag maximaal 20 uur in de week werken. Ik heb namelijk via mijn oude werkgever een WGA Hiaat Aanvullingszekerheid uitgebreid verzekering bij Nationale Nederlanden.

Als ik wel ga werken en ik wordt weer ontslagen of ik kan het werk op een gegeven moment, na 1 of 2 jaar,  niet meer aan, wat gebeurt er dan?

Wat als ik 2 maanden proef ga draaien en het bevalt mij niet. Kan ik dan ermee stoppen of heeft dat ook weer gevolgen voor mij?

Ik vind het allemaal moeilijk en ingewikkeld, hopelijk kan iemand het mij duidelijk uitleggen.

Groetjes Twan

Hallo,

Oficieel doet het er niet toe of je er financieel op vooruit gaat of niet. Je moet werken aan je herstel en passend werk accepteren. Zie ook: https://www.uwv.nl/particulieren/mijn-plichten-en-rechten/detail/mijn-plichten/extra-plichten-als-u-wia-wga-heeft

In princiepe loont het ook om te gaan werken omdat je altijd een deel mag behouden. Je zal dus meer inkomsten hebben, de vraag is alleen hoeveel meer en of dat het waard is om iedere dag naar je baas te gaan. Dat ligt helemaal aan hoeveel je gaat verdienen. Bedenk ook dat werken veelal goed doet, alleen al voor je sociale contacten, eigen waarde etc.

Wordt je weer ziek dan is van belang waarom je weer ziek wordt. In het geval dat het om dezelfde aandoening gaat als waarmee je in de WIA terecht bent gekomen kan je weer terugvallen op de WIA.

Een proefplaatsing van 2 maanden heeft geen gevolgen. De bedoeling is juist om te zien of je het werk aankan, waarbij je dus ook naar de wat langere termijn moet kijken. Misschien kun je het nu nog net aan, maar over een jaar niet meer.

Met vriendelijek groet,

Socrates.

  • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.