Home Forums Mijn Verhaal WGA en hypotheek

WGA en hypotheek

1 Started on: 125 mei 2021 om 14:02

Goedemiddag,

Sinds enkele jaren heb ik een WGA uitkering, nadat ik kanker heb gehad. Deze uitkering is gebaseerd op de 3 dagen (24 uren) die ik voorheen werkte, alwaar ik dan 70% van ontvang. Ik ben best af en toe om mij heen aan het kijken en een paar uren in de week werken lijkt mij best leuk, maar veel meer lukt mij niet helaas. Ik schiet daar financieel helemaal niets mee op omdat ik qua uitkering meer ontvang, ik zou het dan doen voor het sociale aspect.

Nu willen mijn man en ik ook graag verhuizen en ik heb begrepen dat WGA totaal niet mee genomen kan worden bij een hypotheek aanvraag. Absurd eigenlijk want ik heb deze uitkering al jaren en kan hem tot mijn pensioen behouden, zo is mij verteld. Dat terwijl je als uitzendkracht wel een hypotheek kunt afsluiten…..
Zijn er meer mensen die hier tegen aan lopen en wat zijn er eventueel voor mogelijkheden?

Ik hoor graag uw ervaringen?

Met vriendelijke groeten,

Cindy de Jong

Beste Cindy,

Ik heb 2 jaar geleden mijn huis na mijn scheiding met maximale uitkering WIA 80-100 niet-duurzaam moeten verkopen, ondanks dat ik de hypotheeklasten makkelijk in mijn eentje had kunnen dragen. Het is dat woordje niet-duurzaam waar banken over vallen. Overigens kan ik ,hoe zuur ik het nog steeds vind, de banken wel volgen, want onze overheid blinkt vaak niet uit in betrouwbaarheid. Zodra je een IVA hebt, word je inkomen wel voor het vastgestelde gedeelte meegenomen in de hypotheekaanvraag.

Het beste kun je met je bank contact opnemen om te zien of je de huidige hypotheek kan meenemen o.i.d., omdat dan andere (ruimere) voorwaarden van toepassing zijn.

Hopende je hiermee een beetje op weg te hebben geholpen.

Groet,

  • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.