Home Forums Ziek en werken Wat is wijsheid?

Wat is wijsheid?

4 Started on: 124 september 2020 om 23:31

Hallo, ik heb net te horen gekregen dat ik IVA ga krijgen (80 – 100% afgekeurd zonder uitzicht op verbetering). Nu wil ik echter proberen om toch 20 uur te werken (was eerst 36 uur bij een andere werkgever) in de hoop dat ik dit aan kan. Maar vraag me wel af of dit verstandig is , want wat als ik het toch niet aan kan? Wat heeft het voor consequenties?

Ik zou goed je rechten en plichten doornemen, voorzichtig met bijverdienen. Het kan verrekend worden of herkeuring uiteindelijk. Iva wordt niet zomaar afgegeven.

Maar ik kan begrijpen dat helemaal stoppen met werk of broodnodig wat bijverdienen belangrijk is voor je.

Je zou eerst rustig kunnen uitproberen wat jouw grenzen zijn door een reïntegratieproces op te starten, opbouwen met kleine stapjes, zodat je ervaart wat je aankunt. Dit nog op vrijwillige/therapeutische basis, in overleg met werkgever en uwv.

Sterkte en succes!!

Bedankt voor je reactie. Ik zou aan de slag kunnen bij een zorginstelling in de buurt. Ik heb hier een reïntegratietraject gedaan en 20 uur lukte me net met mijn chronische pijn. Ik had ook niet verwacht dat ik 100% afgekeurd zou worden dus het overviel me allemaal. Ik wil inderdaad graag nog werken, ben nog maar 43 jaar. Ben alleen bang dat werken op een gegeven moment toch teveel wordt, en wat dan? Als ik nu ergens in dienst ga kom ik dan later niet in de problemen? Zo lastig allemaal…

Herkenbaar, ook iva en 42 jr…. ik heb ervaren (eigenwijs) dat ik naast mijn gezin zeer weinig overhoudt voor werkbelasting, ook al is dat een moeilijk aanvaarden!!

Hi,

 

Ook ik ben op mijn 45dte in de IVA terecht gekomen. Ontdekte ook wel aantal haken en ogen van blijven werken. Voornaamste vond ik onder andere pensioenopbouw. Bij veel pensioenfondsen loopt deze zonder bijdrage voor 100% door. Bij een nieuwe baan niet meer. Daarnaast zou ik er nooit voor kiezen je uiterste grenzen op te zoeken. Ook ik vond het moeilijk te stoppen met werken, maar pak nu meer op binnen gezin, nu mijn man weer 5 dagen werkt en dat is af en toe al druk genoeg. Ik kreeg ook een WIA excedent uitkering die mijn uitkering aanvult tot 70% van mijn oude loon. Ik zou dus zeker even al je huidige verzekeringen uitzoeken en je pensioen. Plus wat je overhoudt mocht je gaan werken, plus de risico’s mocht het mislukken.

 

Succes Ingrid

  • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.