Home Forums De keuring en erna Vraag mbt nieuwe baan en wia

Vraag mbt nieuwe baan en wia

6 Started on: 1219 november 2020 om 09:56

Goedemorgen,

Sinds kort heb ik een nieuwe baan. Ik ben hier gestart in spoor 2 en heb onlangs een jaarcontract gekregen. Per september zit ik in de wia ( 41% afgekeurd, eigenlijk 45% door foute berekening uwv maar bezwaar maken kan ongunstig uitvallen).

Nu loop ik er tegenaan dat het werk me teveel wordt en ik teveel stress heb en daardoor gezondheidsklachten ervaar. Ik zou opgeleid en ingewerkt worden maar in de praktijk komt hier niets van terecht waardoor ik vast loop. Mijn belastbaarheid is veel minder dan vroeger.

Eigenlijk zou ik willen stoppen en op zoek gaan naar werk wat wel passend is en past bij mijn belastbaarheid. Kan dit zomaar of heeft dit gevolgen voor mijn WIA als ik stop?

Wie weet dit en kan mij helpen met deze vraag?

Beste Sasz,
wat enorm jammer te lezen dat het weer starten met werken duidelijk te zwaar valt.

Ben je gedeeltelijk (part-time) aan het werk, aangeapst op je WIA uitkering?
Bevalt het werk wat je doet je wel?

Zoja, dan zou je het gesprek met je werkgever aan kunnen gaan om de gemaakte afspraken nogmaals door te nemen en te vragen of zij die ook na willen komen.

Heb je nog begeleiding van je 2e spoor traject?
Zoja, dan kan je hen ook vragen je hier bij te ondersteunen.

Ook kan je via MijnUWV contact leggen met je arbeidscoach bij het UWV om dit te bespreken.
Ik hoor graag je reactie op het bovenstaande,

met vriendelijke groet,
John

 

 

Beste John,

Ik ben gedeeltelijk aan het werk. Opbouw van uren op advies bedrijfsarts oude werkgever. Ik zit nu op 18 uur en de bedoeling is uiteindelijk 24 uur te gaan werken. Maar deze 18 uur is nu eigenlijk al teveel. Ik denk dat ik te snel weer aan t werk wilde terwijl ik nog aan het herstellen ben.

Door corona wordt het inwerken nu ook bemoeilijkt en is het vakgebied totaal nieuw voor mij ( vandaar dat de functie in opleiding was) waardoor ik veel stress ervaar.

Helaas is mijn manager door ziekte uitgevallen.

Ik heb geen contactpersoon bij uwv ( pas per sept wia) en de oude werkgever is eigen risicodrager. Ik kreeg wel een formulier van robidus om de huidige situatie aan te geven. Ik heb ingevuld dat er medisch geen verandering is en dat ik nu 18 uur werk ( maar eigenlijk ervaar weer een achteruitgang)

Spoor 2 werd begeleid door een extern bureau via de oude werkgever. Dit traject is afgesloten omdat ik zelf ander werk had gevonden. Daar ben ik dus in afwachting van wia keuring gestart in spoor 2 en vanaf beeindiging bij oude werkgever in dienst nieuwe werkgever. Nieuwe werkgever was op de hoogte van ziekte en herstelperiode.

Op het nieuwe werk heb ik wel een afspraak bij de bedrijfsarts aangevraagd ivm opbouw van uren. Maar door drukte ben ik nog niet uitgenodigd.

Beste Sasz,

gezien de complexheid van je vraag heb ik advies gevraagd bij een extern adviseur.
Zodra ik daar reactie van heb, kom ik hier bij je terug.

Met vriendelijke groet,
John

Beste Sasz,

zoals toegezegd kom ik nog even bij je terug.
Omdat jouw (oude) werkgever eigen risico drager is, is deze verantwoordelijk voor de WGA-uitkering en de ondersteuning bij de re-integratie.
Het belangrijkste is om te doen is wel: in gesprek gaan met de nieuwe werkgever. Dit zou het vertrekpunt moeten zijn. Er zijn afspraken gemaakt dus dit moet door je aangekaart worden.
Je zou dit (preventief) via  een afspraak bij de bedrijfsarts kunnen doen. Dus probeer ondanks de drukte om hier binnen te komen, je kan het dan ook hebben over de begeleiding en een uren opbouw schema.

In principe als je door je gezondheid je werk niet kan uitvoeren is ziekmelden een logischere optie dan je baan opgeven, je heb immers een jaarcontract.
En met een ziekmelding onderbouw je ook waarom het niet lukt.
Loon wordt dan ziektewet en dit wordt verrekend met de WGA-uitkering tot dat het jaarcontract voorbij is. Werkgever kan het dan ontbinden .
Je zou dan terug gaan naar de WGA-uitkering en afhankelijk of je ondertussen dan al weer beter bent gemeld.
Maar het lijkt mij zonde om dit zo maar op te geven. Hopelijk is de start niet goed maar kan het gaande weg goed opgepakt worden.

Verder advies;
Wat kan je als persoon zelf aan de situatie doen?
Waar kan je zelf invloed op uitoefenen?
Zijn er taken die hem wel belemmeren zijn er taken die hem niet belemmeren?
In welk opzicht wordt het werk te veel?
Maakt je meer uren ?
Doe je ander werk dan waar je voor aangenomen ben?
Zijn er geen collega’s die je kunnen helpen?
Dit zijn dingen waar hij over na kan denken en moet bespreken met werkgever.
Uit je verhaal, door de afspraak over urenopbouw, begrijp ik dat je werkgever bekend is van je persoonlijke situatie. Dus maak daar gebruik van.
Het is natuurlijk nooit de bedoeling dat je nieuwe werk je arbeidsongeschiktheid verergert / of nieuwe klachten krijgt maar ik zou starten om met klem een gesprek aan te vragen bij je werkgever
Ik weet niet of je werkgever de urgentie hetzelfde ervaart als jou. Dus dit moet je werkgever wel duidelijk gemaakt worden.
Het gesprek met je werkgever is wel de basis.

Wie ondersteunt de re-integratie van de ex-werkgever?
Vaak is dit een verzekeraar en is er een casemanager. Kan die niets betekenen voor je?

Ik hoop dat het bovenstaande je handvaten geeft om het probleem aan te pakken.
Ik wens je heel veel succes,
met vriendelijke groet,
John

Hartelijk dank !

Hier kan ik zeker verder mee.

Ik probeer nu eerst een afspraak met de ba te krijgen en goed op papier te zetten waar ik nu tegenaan loop.

  • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.