Home Forums Mijn Verhaal Vraag

Vraag

2 Started on: 1216 december 2021 om 00:04

Hoi, ik ben 61 en ik zit in de ziektewet van de ww omdat ik veel pijn heb in rug door hernia’s en kanaalstenose en artrose in vele gewrichten.
De geneeskundige van de uwv heeft mij telefonisch gesproken (corona bepaald dat je nu wordt gebeld) en men vroeg of ik bezwaar had om ze toestemming te geven om gegevens op te vragen bij mijn huisarts.
Er werd stellig verteld dat dit geen verplichting is maar ik vraag me af of ik akkoord moet geven of toch niet, iemand ervaring en of een mening?
Groet
Simon

Omdat het medische gegevens betreft mag je het weigeren. De consequenties zijn echter voor jou zelf, namelijk dat UWV kan zeggen dat je niet meewerkt en er onvoldoende gegevens beschikbaar zijn om te beoordelen of je arbeidsongeschikt bent.
Je moet dus goede redenen hebben om het te weigeren. Wel kan je kijken naar welke informatie met UWV gedeeld wordt. Je kunt bijvoorbeeld zeggen dat je alleen toestemming geeft om gegevens te delen die betrekking hebben op je huidige klachten en geen blanco volmacht, waarmee men alles kan opvragen.

Ik heb ondertussen de huisarts gesproken en die zegt zeer terughoudend te zijn in zulke vragen en alleen heel sumiere antwoorden te geven en daarbij neemt ze de antwoorden eerst door met mij alvorens ze terug te sturen, ze vind het suf dat ze niet de vragen stellen aan de specialisten ipv huisarts maar gaf aan dat dit veel duurder uitpakt voor het uwv.
Simon

  • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.