Home Forums Nieuws Verzekeringsarts

Verzekeringsarts

4 Started on: 127 januari 2020 om 16:05

Binnenkort heb ik een herbeoordelingsgesprek WIA Wga wegens verslechterde gezondheid. Mijn vraag is hoort dit verplicht door een Verzekeringsarts gebeuren? Het Big-register zegt dat de arts dit niet is. Op de UWV-website zie ik elke keer verzekeringsarts staan. Kan dit in mijn nadeel werken?

De verzekeringsarts is degene die de medische situatie (her)beoordeeld, daarnaast geeft de arbeidsdeskundige aan wat de bevonden beperkingen betekent voor het arbeidsproces, welke functies kun je uitvoeren….

Of de verzekeringsarts een arts is… geloof dat dat een discussiepunt kan zijn…. maar binnen de organisatie heeft hij iig deze functie en bevoegdheden…..

Heel veel succes en sterkte, spannende tijden!!

Dank je wel Ineke voor je reactie. Ik dacht dat Verzekeringsarts een specialisatie van de opleiding is en dus verplicht. Ik heb gelukkig deze keer iemand van MEE mee, want ik ga aan de spanning onderdoor.

Graag wil ik me even voorstellen, Ik ben nikky 41 jaar oud en woon in belgisch limburg. Ben sinds 2012 in de ziektewet terecht gekomen en in 2014 heb ik dan een wga toegekend gekregen. Nu zit ik met het volgende, mijn gezondheid is dan ook in oktober 2017 drastisch veranderd door een onderbeen amputatie, oktober 2018 heb ik een cva gehad. Heb vanaf de amputatie dan ook een arbeidsongeschiktheid gehad van 80-100 en na mijn cva zelfs 100%. Nu zit ik met het volgende dat ik nu 13 januari me moet melden bij verzekeringsarts en arbeidsdeskundige aangezien ze me terug aan het werk willen hebben en dit lichamelijk voor mij niet haalbaar is. Ik heb dan ook al mijn medisch dossier opgevraagd bij de huisarts en medicatie lijst bij apotheker. Zelf ook al een aantal dingen voor mezelf op papier gezet. Wie kan mij iets meer zeggen ivm de iva. Ik neem toch aan dat ze me niet na 2 jaar terug kunnen zetten in % ongeschiktheid en had ik door het verslechteren van mijn gezondheid niet al een iva moeten hebben gekregen? Ik ben in belgie volledig afgekeurd en niet arbeidsplichtig bevonden. Maar stel dat ze me werken sturen dan heb ik ook nog de kans dat als ik ga werken ik mijn invaliditeit in beldie kwijt raak aangezien ik de amputatie en cva al had voor ik ging werken en daar door ook geen recht meer heb opeen uitkering van belgie. Ik kan nu geen uitkering krijgen aangezien ik geen arbeidsverleden (1Jaar fulltime werken)

en daardoor geen sociale rechten heb opgebouwd, deze liggen dus in nederland. Maar als ik me in nederland meld krijg ik te horen u woont in belgie? Wat kan ik het beste doen?

Groetjes Nikky

Dag Nikky nikky, misschien kun je beter een eigen topic openen, zodat je hopelijk goed advies kunt krijgen. Groet Renee

  • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.