Home Forums Mijn Verhaal Vervroegde WIA aanvragen

Vervroegde WIA aanvragen

3 Started on: 1218 september 2022 om 16:12

Hallo, mijn bedrijfsarts en Arbeidsdeskundige vinden dat ik vervroegde IVA/WIA moet aanvragen! Zelf zie ik ook geen mogelijkheden meer!
Ik ben bijna 62 , heb 44 jaar in de zorg gewerkt, mijn vraag is hoe gaat het nu in zijn werk?

Veel informatie kun je hier vinden: https://www.uwv.nl/particulieren/ziek/ziek-wia-uitkering/wia-uitkering-aanvragen/detail/wanneer-vraag-ik-een-wia-uitkering-aan/vervroegd-wia-iva-aanvragen

Inclusief een link waar je de aanvraag kunt doen. Zorg dat je de verklaring van de bedrijfarts hebt dat je niet meer kunt werken. Dat je niet kunt werken en naar verwachting dat ook nooit meer zal kunenn is de belangrijkste voorwaarde.

Met vriendelijke groet,

Socrates.

Hoi Gently,

Tot mijn grote verdriet ben ik eind vorig jaar 100% afgekeurd. binnen een paar dagen kreeg ik een telefoontje dat er echt niet meer voor mij is.
Ongeloof, verdriet etc maar ook de realiteit dat ik dus echt invalide ben.

Wat mij heeft geholpen is de lijst op de site van het UWV wat je mee moet nemen.
Naast brieven van artsen kon ik aantonen dat er geen zicht meer is op genezing. Dus geen operatie of revalidatie meer.

Het gesprek vond ik in het begin niet prettig. Mevrouw toch, een verkorte IVA is voor mensen die bijna doodgaan hoor… mijn perplexe reactie was dat ik hier zit op uitdrukkelijk verzoek van de bedrijfsarts en regel maar een baan voor mij… de toon veranderde toen en was een fijn gesprek met iemand die meedacht in mogelijkheden die er achteraf niet bleken te zijn. Ook aan de telefoon niets dan lof voor het UWV.

Nu lees ik dat je 62 jaar bent en recent stond in de krant dat door de wachtlijst 60 plus geen arts meer krijgt bij de keuring. Misschien zijn ze dan wat minder streng en idd je hebt je jaren wel gemaakt denk ik zo.

S6 en mocht je hem aanvragen, bij een eventuele aanvullende uitkering van je pensioenfonds (binnen 9 maanden aanvragen) kijken ze naar je loon op 1 januari het jaar ervoor. Dus deze maand aanvragen is je loon op 1 januari 2021 bij de berekening. In mijn geval had ik dus beter een paar weken met mijn aanvraag kunnen wachten want verdiende toen een stuk minder.

groeten
Pien

Bedankt Socrates en Pien!!

Inmiddels aangevraagd en alles opgestuurd, tevens pensioenfonds in gelicht en aangevraagd!
Het is nu afwachten, en inderdaad zal ik die vraag ook wel krijgen, iva is voor iemand die gehele dag op bed ligt en ja daar zie ik tegen op!

  • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.