Home Forums Mijn Verhaal Uwv problemen

Uwv problemen

3 Started on: 1226 maart 2021 om 15:49

Beste leden /lotgenoten

In 2003ben ik arbeidsongeschikt verklaard voor 45/55% na een herkeuring in 2008 volgens de nieuwe regels van het uwv en daar kwam uit volledig arbeidsongeschikt 80/100%.
In overleg met de arbeidsdeskundige ben ik toen met een uren beperking bij mijn toenmalige wetgever gebleven. In de loop van de jaren steeds minder kun gaan werken en in september 2017 op advies van de cardioloog in samenspraak met de bedrijfsarts definitief gestopt.
Navraag gedaan bij het uwv en ik hoefde niet meer gekeurd te worden. Tot mijn grote verbazing nadat ik mij had aangemeld als vrijwilliger voor 3 uurtjes per maand kreeg ik een oproep voor herkeuring
Deze inmiddels gehad en de arts vind dat ik met een aantal beperkingen gewoon 8 uur per dag aan het werk kan. Dit heeft hij nu naar de arbeidsdeskundige gestuurd en moet op zijn oordeel wachten tot ik in bezwaar kan gaan.
Kunt u mij advies geven wat te doen zodat ik op de goede manier straks in bezwaar kan gaan.
Alvast dank voor u reactie.

Vriendelijke groet

Marco

  • Dit onderwerp is gewijzigd 2 weken, 2 dagen geleden door Marco1965.

Beste Marco,
Ik denk dat je er verstandig aan doet, met ondersteuning van een jurist/advocaat, die ervaring heeft met het uwv het bezwaar in te dienen. Een bezwaarzitting wordt intern gedaan bij het uwv, wees niet verrast dat zij hun collega’s niet snel in ongelijk stellen, maak dan gebruik van het beroep!!
Ik heb zelf voor deze procedures, mijn arbeidsbeperkingen, want daar gaat het om, laten opstellen bij Ergatis, onafh medisch onderzoeksbureau. Dit verslag heeft goed geholpen, misschien nog een tip!
Sterkte en succes!! Het is even doorbijten tot je komt wat je nodig hebt!

Mvg Ineke Wiedijk

Beste Ineke

Dank voor je reactie en advies. Zal mocht nodig na definitieve uitspraak zeker gebruik gaan maken van een advocaat

Gelukkig goed nieuws De arbeidsdeskundige laat alles zoals het was.

  • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.