Home Forums De keuring en erna Uitslag WIA-keuring: welke scenario’s zijn er?

Uitslag WIA-keuring: welke scenario’s zijn er?

2 Started on: 1211 oktober 2022 om 11:55

Beste allen,
Wat fijn dat ik in dit forum mijn vraag kan stellen.
Mijn vraag is: welke scenario’s zijn er bij het UWV als het gaat om arbeidsongeschiktheid? Ik las op jullie site Samen Veerkrachtig onder andere Scenario 4. Je kunt op dit moment niet werken, maar dat kan nog veranderen in de toekomst (80-100% niet duurzaam arbeidsongeschikt).

Wie kan mij meer over dit scenario vertellen ?
Hoe ziet het verloop van dit scenario eruit?
Heb je dan wel of geen verplichtingen tijdelijk?
En voor hoe lang zou dat dan kunnen zijn?

Alvast hartelijk dank voor reactie.

Met vriendelijke groet,
Amarinske Douma
48 jaar

In scenario 4 denkt het UWV dat je momenteel niet in staat bent te werken, danwel onvoldoende inkomen kunt verdienen met je huidige beperkingen. Tegelijkertijd denkt het UWV dat deze situatie in de toekomst nog kan veranderen.
(Geen echt voorbeeld maar simpel gezegd denk aan een gebroken been, dat herstelt na verkloop van tijd) Dat betekent dat UWV je meestal in de toekomst opnieuw zal oproepen om te bezien of je situatie is verbeterd. Vaak is dat na 1 of 2 jaar, maar dat hangt ook af van de feitelijke situatie en de aard van de aandoening.

In scenario 4 ben je volledig arbeidsongeschikt. Je hebt dan geen sollicitatieplicht of iets dergelijks, maar moet wel werken aan verbetering van je gezondheid. Daarnaast zul je gewoon op oproepen e.d. moeten reageren.
Je krijgt dan 70% van je oude salaris, waar als je volledig arbeidsongeschikt bent zonder verwachting dat je in de toekomst weer nenigzins zult herstellen je IVA krijgt en een uitkering van 75%.

Met vriendelijke groet,

Socrates

Beste Socrates,

Hartelijk dank voor uw reactie. Uw reactie is helder voor mij en mijn vraag is hiermee beantwoord.

Met vriendelijke groet,

Amarinske Douma

  • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.