Home Forums De keuring en erna Toekenning WIA

Toekenning WIA

2 Started on: 1216 juli 2021 om 18:30

Ik ben afgekeurd en heb bericht gekregen dat ik IVA krijg. Krijg je dan nog een herkeuring na een aantal jaren? Waar moet ik rekening mee houden?

Met IVA wordt je in princiepe niet meer opnieuw opgeroepen voor een herkeuring. Wel moet je altijd veranderingen in je gezondheid doorgeven en kan UWV naar aanleiding daarvan besluiten dat toch opnieuw gekeurd moet worden omdat je tegen alle verwachting in toch wat hersteld bent.
Het zelfde geldt als je weer gaat werken en meer verdient dan het bedrag dat je zelf nog wordt geacht te kunnen verdienen. Na verloop van tijd wordt je dan voor een herkeuring opgeroepen.

Een belangrijke tip. Als je de beschikking van de IVA in huiis hebt, doe hem dan ook aan je pensioenfonds toekomen. veel pensioenfondsen kennen een tegemoetkoming voor mensen met een arbeidsongeschiktheidsuitkering, zoals premie-vrije voortzetting van je pensioenopbouw. Maar ieder pensioenfonds heeft zijn eigen regeling. Misschien krijg je niets, mischien krijg je iets.

De IVA is een volledig en duurzame uitkering. Ip geen herkeuringen, maar idd zoals hierboven gezegd, heb je wel rechten en plichten. Houdt je inbox van het uwv bij.

https://www.uwv.nl/particulieren/ziek/ziek-wia-uitkering/tijdens-wia-uitkering/detail/plichten-en-rechten-met-een-iva-uitkering/mijn-plichten-met-een-iva-uitkering

Mvg ineke

  • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.