Home Forums Je draai weer vinden “Meer bekendheid over de No-risk polis bij werkgevers * Kwartiermaken”

“Meer bekendheid over de No-risk polis bij werkgevers * Kwartiermaken”

5 Started on: 122 april 2019 om 22:57

Hallo deelnemers in de passend-werk-zoek-fase,

Samen Veerkrachtig en de UWV geven ‘schriftelijk’ informatie over het e.e.a. om jouzelf weer in de markt te kunnen zetten. Tussen alle belangentegenstellingen door….

Ik citeer :

“De overheid heeft regelingen die je kunnen helpen. Zo geldt voor veel mensen met een arbeidsbeperking een ‘no-riskpolis’. Dit houdt in dat een werkgever financiële voordelen krijgt (premiekortingen) als hij jou aanneemt. Mocht je in de eerste vijf jaar ziek worden, dan vergoedt het UWV je loon. Een werkgever loopt dus veel minder risico. Dat kun je vertellen bij je sollicitatie.”

Wat mij al 9 jaar lang opvalt, is de onbekendheid/ onwetendheid/ desinteresse/ argwaan/ anderszins ??? bij werkgevers omtrent de No-risk polis.

1) Hoe ervaren jullie dat?

Evenzo is er een speciale, informatieve website ontworpen vanuit het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid; alwaar nogal ’to the point’ de financiële voordelen op een rij worden gezet bij het aannemen van een persoon met een arbeidsbeperking. Financiële voordelen worden kennelijk belangrijk gevonden om potentiële werkgevers te verleiden…..

https:// regelhulpenvoorbedrijven.nl/ financieelcv/

2) Kennen jullie bovenstaande website toevallig..?

Dit is dus een informatieve website vanuit het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, die op een beleidsmatige wijze kwartiermaken d.m.v. financiële voordelen te bieden voor de nogal vice versa aan wet- en regelgeving rondom allerlei verschillende vormen van een arbeidsbeperking. En de evt. mensen waar het eigenlijk om gaat….

Misschien ervaren werkgevers het e.e.a. eerder als een oerwoud aan regels en gaan ze het mede daardoor uit de weg OF ze vinden vnl. de financiële voordelen aantrekkelijk..?

Naja, het blijft speculeren….

3) Ik woon in de (rat-race) Randstad. Hoe ervaren jullie de moraal van werkgevers in de provincie..?

4) Sector ‘Zorg en Welzijn’, – alwaar ik graag ‘passend’ werk zoek -, ervaar ik (merendeels) als een ingewikkelde, grootschalige sector om als WGA-er binnen te komen. Open kaart spelen, werkt (helaas) meestal averechts. ‘Eerlijk zijn duurt het langst’ is een mooi spreekwoord, maar je komt er nagenoeg niet mee ah werk. Terwijl ze de afgelopen 2 jaar ‘schreeuwen’ om personeel (‘het schaap met 5 poten’). Etc. Etc.

Hoe is dat in andere sectoren..?

5) Waar-o-waar zijn de onafhankelijke Kwartiermakers die alle belangen en belangentegenstellingen tussen Werkgever – Werknemer – UWV weten te overbruggen op een respectvolle wijze..? Qua meervoudige partijdigheid etc.

Ik vind het namelijk zo’n treurige toestand om als een bedrijfsrisico te worden gestigmatiseerd, terwijl dat helemaal niet nodig is..!

Evenzo vind ik het niet fijn; danwel nogal dubieus; om weg gezet te worden als een werknemer met financiële voordelen….

Maargoed, dat gaat dan mogelijk over productiegerichte WSW-arbeid en een lager werktempo hebben. Ofzo-iets-dergelijks.

Ik ben zeer benieuwd naar eventuele reacties!

 

 

 

 

“Subsidies voor werkgevers om iemand in dienst ( te ! ) nemen met een beperking/ financieel CV.”

Dat was : “Meer bekendheid over de No-risk polis bij werkgevers * Kwartiermaken”

De header is, zonder mijn toestemming, gewijzigd. Ik vind dat niet oké. Want, ik zou juist wensen dat de No-risk polis t.b.v. de WGA-ers veel meer bekendheid zou krijgen i.p.v. al die (stupido) subsidies voor werkgevers! Ik ben namelijk absoluut geen voorstanders om werkgevers te subsidiëren om WGA-ers aan te nemen. Daarmee krijg je allerlei ongewenste bij-effecten. Ennnn hiermee geef je de regie in handen van de werkgevers i.p.v. de WGA-werknemer.

Het merendeel van de werkgevers (met name in Zorg en Welzijn) hebben al meer dan genoeg regie over de werknemers; – in combinatie met onwetendheid -; wat mij betreft. En ze gaan niet altijd even netjes om met werknemers. Ondertussen hebben ze een hoog personeelsverloop en allerlei tekorten….. (Tsja,…?)

Hoe dat verder zit met werkgevers die zichzelf verzekeren via allerlei andere opties; dan via de UWV; weet ik niet exact. Wat dat betreft heb ik al met diverse Arbodiensten te maken gehad. Evenzo verbazingwekkende toestanden; sinds 2007 heb ik met een tweetal ‘rare’ Arbodiensten te maken gehad. De enkele keren daarvoor ben ik altijd keurig netjes behandeld geweest.

Deze 2 Arbodiensten, na 2007 ( ! ), waren ws van de zogenaamde ‘Eigen-risico-dragers’…… Hier kan ik namelijk geen enkele info over vinden m.b.t. de No-riskpolis. Ik zie wel dat ze werkgevers ‘verleiden’ met allerlei angst-zaaierij van 12 jaar doorbetalen etc. etc. En/ of kan iemand hier eens uitleg over geven; vanuit Werkgeversperspectief en de UWV..?

Vandaar ook die gewenste Meervoudige Partijdigheid. Dat alle belangen en belangentegenstellingen voor eens en altijd duidelijk worden gemaakt; op een respectvolle wijze. Misschien moet het zijn : Werknemer met WGA en de No-risk polis – de Werkgever – de UWV – de Werkgever die * Eigenrisicodrager is.

Ofwel : Geldt de No-riskpolis eigenlijk wel t.b.v. de Werkgever die Eigenrisicodrager is…?

Ik ben zeer benieuwd naar een kundige reactie. Mvgr

ABC

Gegroet,

Helaas een andere vraag en dat is, kunt u mij uitleggen hoe ik een bericht kan wijzigen?  Tot nu toe zag ik die mogelijkheid alleen bij ED’ers en bij Maaike. Nu net even geprobeerd en ik ben echt geen digibeet en toch kan ik het niet vinden.

Mvg ABC

Beste ABC,

Ik lees regelmatig zeer adequate antwoorden van jouw zijde. Maar, op dit bericht heb ik niets meer vernomen.

Geldt de No-riskpolis eigenlijk wel t.b.v. de Werkgever die Eigenrisicodrager is…? Evenzo die zogenaamde speciale subsidieregelingen vanuit de UWV..?

Ik ben zeer benieuwd naar een kundige reactie.

Mvgr

 

 

Anoniem

Beste ABC,

Excuus. uw vraag is mij ontglipt. Maar hierbij alsnog een antwoord:

U kunt op de puntjes aan de rechterkant naast de datum en tijd klikken. Daar komt dan de optie ‘bewerken’ te staan. Zo kunt u een bericht wijzigen. Lukt dit?

Verder hebben de ed’s en ik meer rechten in dit forum, vandaar. Maar een bericht wijzigen kan iedereen.

Hartelijke groet,

Maaike Kuipers
Communitymanager

Mijn ervaring, WGA en NoRisk en toen fulltime in dienst bij het Erasmus MC: ik heb het vele malen moeten uitleggen aan PSA/HrO, heeeeeeeeeeeeeeel vaak, alles aangeleverd, maanden voor ik ook maar 1 ziektedag had al gezegd: meld mij correct ziek….. ivm No Risk… Nope…. toen ik uiteindelijk weer uitviel en in de Ziektewet mijn contract afliep en niet verlengd werd, viel ik in mn deel WGA in en ineens geen inkomen en Ziektewet, want ze hadden mij ook weer verkeerd ziek uit dienst gemeld, ook al had ik het vrijwel voorgekauwd….

 

Vermoeiend.

 

Hele mail gestuurd, met mn beklag. 2 maanden later pas mn inkomen. Wel excuses. maar ja…

 

 

Ik sluit me aan bij :

De header is, zonder mijn toestemming, gewijzigd. Ik vind dat niet oké. Want, ik zou juist wensen dat de No-risk polis t.b.v. de WGA-ers veel meer bekendheid zou krijgen i.p.v. al die (stupido) subsidies voor werkgevers! Ik ben namelijk absoluut geen voorstanders om werkgevers te subsidiëren om WGA-ers aan te nemen. Daarmee krijg je allerlei ongewenste bij-effecten. Ennnn hiermee geef je de regie in handen van de werkgevers i.p.v. de WGA-werknemer.

Het merendeel van de werkgevers (met name in Zorg en Welzijn) hebben al meer dan genoeg regie over de werknemers; – in combinatie met onwetendheid -; wat mij betreft. En ze gaan niet altijd even netjes om met werknemers. Ondertussen hebben ze een hoog personeelsverloop en allerlei tekorten….. (Tsja,…?)

  • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.