Home Forums Mijn Verhaal Spierziekte en keuringen

Spierziekte en keuringen

4 Started on: 1218 juni 2022 om 13:25

Ik heb vorig jaar een zeer zeldzame ziekte gekregen genaamd antisynthetase syndroom met myositus.
Dit is een ziekte die maar tussen de 5 en 7 personen per jaar voorkomt .
Dat houdt in me longen zijn aangetast heb nog voor 68% longinhoud en heb spierzwakte normaal moet je ck waarde 172 zijn bij mij komt ie haast nooit onder de 2000.
Hoe hoger hoe moeilijker ik kan bewegen en krijg het dan ook erg benauwd.
Op me toppunt had ik zelfs 8800.
Nu is mijn vraag ik moet eerdaags gekeurd worden kijkt de keuring arts ook naar je ziekte of alleen de de toekomst omdat de ziekte van mij zo kan omslaan naar redelijke dag naar hele slechte dag.
Heb ook bijwerkingen nu zoals verkrampingen in me spieren.
Heeft iemand ook zoiets en hoe is het afgelopen.
Want werken is mijn grootste hobby alleen ik kan het niet meer .
En ik ben bang een arts te krijgen die zegt aaaahhh stelt niks voor en me goedkeurd.ik hoor het graag van jullie

Even ter aanvulling deze ziekte is zo onbekend dat zelf mijn specialisten long hart en neurologie het eerst hebben opgezocht op internet.
Als hun het al niet weten hoe kan een verzekering arts jouw dan beoordelingen.

Een verzekeringsrats gaat bij specialistische zieken uit van de bevindingen van een specialist en beoordeeld zelf of het een objectiverbare aandoening is. (Is het een erkende ziekte, die objectief kan worden vastgesteld). Of de verzekeringsarts zal nader onderzoek door een specialist willen, die vervolgens aan hem rapporteert of gaat uit van wat je eigen specialist rapporteert.
Voor een verzekeringsarts is de exacte aandoening verder niet zo relevant. De verzekeringsarts richt zich op welke concrete beperkingen je daadwerkelijk ondervindt bij het verrichten van arbeid. (Kun je lopen, kun je tillen, kun je buigen etc en hoe je daarin eventueel beperkt bent. Zoals kan niet meer dan 5 kilo tillen, 5 x per uur).

UWV zal nu moeten beoordelen welke handelingen je nu nog kan verrichten, welk werk daarbij past en hoeveel je daarmee kan verdienen. Dat bepaald het recht op, en hoogte van je WIA uitkering.
UWV zal niet uitgaan van je slechtste dag, maar zal daar wel rekening mee moeten houden. Iedereen is wel eens ziek, maar bijvoorbeeld iedere maand een week ziek is ook weer te veel van het goede. Men niet van een werkgever verwachten iemand dan in dienst te nemen.

Met vriendelijke groet,

Socrates.

Wat socrates al zegt, het gaat hier om de beperkingen op jouw werkmogelijkheden.

In het keuringsgesprek is het dan belangrijk duidelijk te maken hoe jouw aandoening jou beperkt, bijvoorbeeld door uit te leggen wat je aankunt op een dag, heb je extra rust nodig, hoelang kun je iets ondernemen en wat gebeurd er als het niet goed gaat. Heb je extra hulp nodig, wat is de prognose.
Je kunt het ook van te voren voor jezelf op papier zetten om mee te nemen in het gesprek.

Sterkte en succes, ineke

Beste socatras en ineens

Bedankt voor jullie feedback.

Gr

Johan

  • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.