Home Forums Mijn Verhaal Restverdiencapaciteit berekenen

Restverdiencapaciteit berekenen

3 Started on: 129 september 2022 om 13:05

Hoi,

Sinds 16 maanden ziek en nu net spoor 2 traject begonnen. Volgens de bedrijfsarts zou ik 10 uur per week aangepast werk kunnen doen in plaats van 40 uur per week voordat ik ziek werd.
Nu wil ik zelf berekenen hoeveel % mijn afkeuringspercentage zou worden. Waar ik niet uitkom is het berekenen van de restverdiencapaciteit. Lijkt mij dat deze berekend word voor opbrengst aan loon aangepast werk voor 10 uur per week maar is dat wel zo?
Graag jullie reacties want dit geeft mij veel onzekerheid. Dus stel ik kan voor 40 uur nu per maand € 3.000 verdienen in aangepast werk dan zou de restverdiencapaciteit zijn 1/4 daarvan € 750 euro? Of heb ik het helemaal mis en is het gewoon € 3.000 ?

Je restverdiencapaciteit is wat je met je arbeidsbeperkingen nog zelf kunt verdienen. Als je met 10 uur per week in aangepast werk nog 750,- per maand kan verdienen is dat inderdaad je restverdiencapaciteit. Let wel dat dit bruto is, netto kan het verschillen door dat je mogelijk in aanmerking komt voor toeslagen e.d.

De restverdiencapaciteit wordt door het UWV vastgesteld. In de ZW kijkt men naar wat je in je huidige baan nog kunt verdienen, in de WIA wat je nog in het algemeen kunt verdienen.

Je arbeidsgeschiktheidspercentage is het verschil tussen wat je voorheen verdiende (het maatmanloon) en wat je nu nog met je arbeidsbeperkingen kunt verdienen. In jouw voobeeld zou dat dus betekenen dat je voor 75% arbeidsongeschikt bent.

Met vriendelijke groet,

Socrates.

Dank je, ik hoop dat dat klopt want ik kan dat zo nergens vinden bij het UWV. En dat ze niet van 40 uur uitgaan.

UWV kijkt naar wat je nu nog kunt. Dat kan betekenen dat ze zeggen dat je nog maar 10 uur per week kunt werken, maar ook dat ze zeggend dat je prima 40 uur per week kunt werken, als je maar aangepast werk doet. Wat kan betekenen in plaats van bijvoorbeeld 40 uur werken als verhuizer je nu nog prima 40 uur kunt werken als bijvoorbeeld koekjesinpakker.

  • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.