Home Forums Deze community Pensioen

Pensioen

3 Started on: 129 februari 2019 om 16:19

Hallo na 2 jaar ziek houdt mijn werkgever dienstverband slapend  omdat hij de transitie  vergoeding niet wil betalen. Moet wg nog pensioen premie voor mij betalen  zit in schoonmaak  pensioen fonds . Alvast bedankt

 

Anoniem

Beste Henknetty,

Het hangt helemaal van uw pensioenfonds af of u nog pensioen op blijft bouwen. Dit is namenlijk voor elk pensioenfonds weer verschillend.  U kunt het beste even contact opnemen met het pensioenfonds waar uw huidige werkgever de premie aan afdraagt.

Meer informatie over het slapend dienstverband en alle rechten en plichten die hier bij horen kunt u vinden op https://samenveerkrachtig.nl/hulpwijzer/rechten-werknemer-slapend-dienstverband/.

Ik hoop op goed nieuws voor u.

Met vriendelijke groet,

Maaike Kuipers
Communitmanager Samen Veerkrachtig.

 

ABC

Gegroet,

Het is mij onduidelijk bij welk pensioenfonds u bent aangesloten daar ik op internet meerdere schoonmaak pensioenfondsen lijk te vinden.  Mocht u bellen met het pensioenfonds informeer dan ook of u in aanmerking komt voor premievrije pensioen opbouw. Mocht uw pensioenfonds dat aanbieden dan is veelal de voorwaarde dat u een WIA uitkering krijgt.

Mvg ABC

ABC

PS in het algemeen bouwt u premievrij minder op dan als uw werkgever het pensioen moet doorbetalen. Daarnaast kan het moeten door betalen door de werkgever een goede stimulans zijn voor uw werkgever om u dan toch maar te ontslaan.

  • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.