Home Forums Mijn Verhaal oude werkgever is eigen risicodrager

oude werkgever is eigen risicodrager

1 Started on: 1213 april 2022 om 17:11

Hallo, ik ben mo dit is mijn verhaal en mijn vragen
September 2017 wia 78% volgens de uwv arts ik kan 20 uur in de week passend werk doen wga lgu 2jaar, september 2019
werkgever herkeuring aangevraagd wia 72% , omdat ik geen passen werk had, kreeg ik vervolguitkering. Ik moest van de verzekering van de werkgever re-integreren. ik heb passend werk gevonden bij PostNL gelukkig van minimum naar aanvullende loon. ik verdien iets meer dan 50% van mijn verdiencapaciteit . Na ruim een jaar passend werk te hebben gedaan ,werd ik deze week door mijn oude werkgever gebeld die wilt dat de bedrijfsarts met mij een afspraak maakt.
ik denk daarna een herkeuring wordt aangevraagd. Mijn vraag is wat moet ik hier mee ?
En hoe vaak mag de werkgever een herkeuring aanvragen ?
Weet iemand de antwoorden op deze vragen dan hoor ik het graag
Alvast bedankt

Als eigenrisico drager is je oude werkgever verantwoordelijk voor je reintegratie. Hij kan bij UWV een herbeoordeling van je arbeidsongeschiktheid aanvragen. UWV kijkt dan of er voldoende aanleiding is voor een herkeuring, bijvoorbeeld omdat de gezondheid en daarmee de arbeidsmogelijkheden mogelijk is veranderd. Dat blijkt bijvoorbeeld uit een advies van de bedrijfsarts.
Zolang er voldoende aanleiding is kan je oude werkgever een nieuwe herkeuring aanvragen, al is dat ieder jaar. Maar UWV zal een dergelijk verzoek alleen inwilligen, als daarvoor voldoende reden is.

Zie ook: https://www.uwv.nl/werkgevers/eigenrisicodrager/eigenrisicodrager-wga/tijdens-eigen-risico-dragen-wga/detail/wanneer-draag-ik-geen-of-een-kleiner-eigen-risico

  • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.