Home Forums Mijn Verhaal Mijn ex-werkgever is eigenrisicodrager

Mijn ex-werkgever is eigenrisicodrager

1 Started on: 1211 mei 2022 om 16:41

Hallo,
Ik ben Petra, 50 jaar. In het verleden heb ik een tijd gewerkt in de ouderenzorg. Ik had een contract voor 2 jaar. Binnen dat contract ben ik uitgevallen door een dubbele nekhernia en nekstenoses. Na een operatie heb ik geprobeerd te reïntegreren. Mijn oude werkgever vond het niet naar wens verlopen terwijl ik keihard mijn best deed. Uiteindelijk belandde ik weer in ziektewet en verliep het contract. Bijna twee jaar geleden kreeg ik een WGA loongerelateerde uitkering met het idee dat ik na een tweede nekoperatie mogelijk wel weer zou kunnen werken. Mijn oude werkgever is eigenrisicodrager. Dus werd ik om de zoveel tijd door een coach gebeld van een bureau om te vragen hoe het ging en of ik al weer kon reïntegreren. Helaas heeft de tweede operatie mij niet geholpen en moet ik meerdere keren op een dag een half uur liggen om de nek- en daaraangekoppelde hoofdpijn te ontkomen. Van de coach heb ik al een maand of vier niets meer gehoord. Nu is de beslissing van het UWV dat ik na 2 jaar WGA een vervolguitkering krijg. Nu kreeg ik vandaag een brief van het UWV dat mijn oude werkgever in beroep is gegaan tegen die beslissing. Zij hebben echter geen actueel oordeel die ten grondslag ligt aan dit beroep en moeten dit nu eerst vormen en krijgen nu de tijd van het UWV. Wat moet ik hier bij voorstellen? Ik ben niet heel leuk weggegaan bijz mijn oude werkgever. Nu lees ik dat hun advocaat indien medisch dossier mag kijken. Dat vind ik niet prettig. Kan ik ook loskomen van deze oude werkgever? Of zijn zij maximaal 10 jaar verplicht om mijn uitkering te betalen? Wanneer word ik herkeurd bij een WGA-uitkering?

Je ex-werkgeevr is eigenrisicodrager dus heeft hij belang bij je uitkering:
– dat kan zijn geen of een zo laag mogelijke uitkering, dan wel dat je in aanmerking komt voor de IVA.

Je werkgever zelf mag het medisch dossier niet inzien, tenzij je daarvoor uitdrukkelijk toestemming geeft. Geef je die toestemming niet dan wordt het dossier naar een gemachtigde ban de werkgeevr gestuurd, die een geheimhoudingsplicht heeft. Dit is vaak de bedrijfsarts van de werkgever of een advocaat. Deze dient namens de werkgever een bezwaar of beroepschrift in, maar mogen dus geen medische gegevens met de (ex)werkgever delen.
De gemachtigde krijgt nu het dossier dus opgestuurd en een aantal weken de tijd aan de hand van de gegevens een bezwaar- of beroepschrift op te stellen. De advocaat zal daarvoor een mediscus raadplegen of de bedrijfsarts van d eex-werknemer.

Je kunt niet loskomen van de oude werkgever, tenzij je je in aanmerking komt voor een IVA uitkering omdat je voledig arbeidsongeschikt bent OF om je geen beroep meer doet op de WIA. In die twee gevallen heeft de werkgever niets meer met je te maken.

Ik hoop dat je hier iets aan hebt.

Met vriendelijke groet,

Socrates.

  • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.