Home Forums De keuring en erna Maatmanloom

Maatmanloom

1 Started on: 1213 november 2020 om 12:08

Ik heb een vraagje over het maatmanloon. Ik heb in het jaar voorafgaand aan ziekte (referteperiode) twee werkevers gehad. Ik was namelijk net van baan gewisseld toen ik ziek werd. Wordt het maatmanloon nu gebaseerd op de referteperiode en dus gemiddelde van de twee werkgevers of alleen op laatste werkgever?

Beste Bobbie,

Wat betreft de berekening van het maatmanloon het volgende;

MAATMANLOON
Met het maatmanloon bedoelen we het loon dat je verdiende voor je eerste ziektedag. Belangrijk om te weten is dat het maatmanloon niet op je brutoloon maar op het sv-loon (sociale verzekeringsloon) wordt gebaseerd. Hier lees je later in deze blog meer over. Ook is het belangrijk om te weten dat voor het berekenen van het maatmanloon bij de WIA en Ziektewet geldt dat er wordt teruggekeken tot een jaar voor de eerste ziektedag (refertejaar) en dus niet een jaar voor de eerste uitkeringsdag. Dit kan financieel een groot verschil maken, wees je daar bewust van!
https://selwyndonia.nl/2020/05/alles-wat-je-moet-weten-over-maandloon-dagloon-sv-loon-maatmanloon-en-restverdiencapaciteit/

Vanuit het UWV
Wij berekenen uw dagloon op basis van het sv-loon dat u verdiende tijdens het dienstverband waarin u ziek werd. Daarbij kijken we naar een periode van 1 jaar voor uw eerste ziektedag.
* U kunt uw dienstverbanden en inkomsten bekijken op Mijn UWV bij uw arbeidsverleden.

* Gezien jouw persoonlijke situatie misschien om hier eens even te kijken Bobbie!

Mocht je er dan nog niet uitkomen raad ik je aan om via Mijn UWV contact op te nemen met het UWV.

Ik hoop dat je zo duidelijkheid krijgt over je situatie.

Met vriendelijke groet,
John

  • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.