Home Forums Ziek en werken Loont werken met WAO?

Loont werken met WAO?

2 Started on: 1217 augustus 2022 om 13:08

In 2002 ben ik 80/100% afgekeurd en heb een baan gevonden wat ik aan kan. Ik Ik krijg een WAO uitkering van het UWV en een aanvulling van het PGGM.

Als ik 16 uur per week ga werken zal dat gevolgen voor beide uitkeringen hebben en ook mijn pensioen.

Weet iemand of en hoeveel het loont om toch weer aan het werk te gaan? Mag je een gedeelte van je betaalde baan houden en kan je er eventueel ook op achteruit gaan?

Vast hartstikke bedankt voor jullie reacties en uiteraard loont het voor de geest maar vraag me af hoe het met de portemonnee zit in deze dure tijd!

Gedurende de eerste 5 jaar zal je er niet op achteruit gaan, wel zal een gedeelte van je inkomen worden verrekend met je inkomen. Niet zeker hoe het zit met je aanvulling. Maar in totaal wordt je inkomen hoger dan je huidige inkomen.
Voor je pensioen kan dat anders liggen, maar waarschijnlijk maakt het gedurende de eerste 5 jaar niets uit.

Na 5 jaar zal UWV je arbeidsongeschiktheid opnieuw gaan beoordelen en kom je in gevaarlijk vaarwater terecht. Omdat je werkt ben je niet meer volledig arbeidsongeschikt en zal je uitkering en daarmee je aanvulling van PGGM omlaag gaan. Net als je gratis pensioenopbouw bij PGGM. Hoeveel hangt af van wat je daadwerkelijk verdient en wat je nu eventueel weer aan kan volgens de verzekeringsarts. Het is dus onzeker hoe laag je uitkering en pensioneopbouw zal worden. Maar dat het minder zal worden is vrijwel zeker.

https://www.uwv.nl/particulieren/ziek/ziek-wao-uitkering/re-integreren-en-werken-tijdens-mijn-wao/detail/werken-met-een-wao-uitkering/werken-in-loondienst

Ik hoop dat je hier wat aan hebt.

Met vriendelijke groet,

Socrates.

Hi Socrates,

Enorm bedankt voor je reactie. Wat een rare boel dat werken zo slecht gestimuleerd wordt.
Ik wil het graag proberen en zelfs als mijn maandelijkse inkomen hetzelfde blijft dan vind ik het al lonend, maar als het na 5 jaar en een herkeuring zelfs minder wordt is toch een verdrietige zaak?!

Ik sta niet meer onder controle bij artsen omdat zij mij niet verder kunnen helpen wat ook niet bevorderlijk is voor een herkeuring? Je wordt zowat gestraft als je weer iets probeert…

Je uitleg was heel duidelijk maar zoals het geregeld is bij het UWV, vind ik onbegrijpelijk.

Zijn er mensen die hier al ervaring mee hebben?

Groetjes Djien.

  • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.