Home Forums Mijn Verhaal jaar lang loonaanvullingsuitkering

jaar lang loonaanvullingsuitkering

1 Started on: 125 mei 2024 om 12:32

Hallo,

Ik ben een maand terug gekeurd. Ik krijg een jaar lang een loonaanvullingsuitkering.
Ik kan volgens het uwv niet werken.

Daarna stopt de uitkering, en moet ik dus werk hebben. Maar ik heb een zeer beperkte belastbaarheid, dit tot mijn ongenoegen. Hierdoor heb ik dus bijna geen kans om aan het werk te geraken; dit tot mijn ongenoegen.

Ik wil graag uit deze situatie, maar ik weet niet hoe ik er uit kom. Bij wie kan ik terecht voor hulp bij het uwv?

Er zijn veel mensen die het wel best vinden in de wia, maar ik niet, ik wil weer aan het werk. Maar ik loop helemaal vast in een burocratisch systeem, wat er op gericht zou moeten zijn om mensen weer aan het werk te krijgen, maar wat er juist voor zorgt dat mensen geen stap verder komen! … 🙁

Graag zou ik tips krijgen met wat ik het beste kan doen.

Hallo,

Je kunt bij het UWV terecht voor reintegratie. Zo kunnen zij soms een opleiding voor je betalen waarmee je de kans op werk vergroot maar het is ook mogelijk dat ze je naar een bureau sturen dat gespeciliseerd is in mesnen naar werk te begeleiden. Maak dus eerst eens een afspraak met UWV via hun telefoon: 088 – 898 92 94 (BSN-nummer bij de hand houden, daar zullen ze naar vragen).

Als je van mening bent dat je niet kan werken maak dan binnen 6 weken na de beslssiing bezwaar bij UWV. In de breif van UWV staat waar en hoe dat moet.
De loonaanvullingsuitkering is normaal voor mensen die werk hebben. Ga snel eens met de brief langs bij een sociaal raadsman of iets dergelijk bij jou in d eomgeving.

Groeten,

Socrates.

  • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.