Home Forums Deze community IVA

IVA

3 Started on: 1228 januari 2019 om 11:24

In 2013 ziek gemeld, in 2017 eindelijk 80-100 afgekeurd. De arbeidsdeskundige kon toentertijd ” maar “, 2 functies vinden voor mij, in de administratieve sector, ( nu ’19 totaal geen werk in ), HOE kan ik bewijzen dat ik volledig uitbehandeld ben, naar het UWV toe? Niet alleen om die 5% extra, maar meer om het feit, dat dan mijn pensioenpremie bij de PHC doorbetaald word, toch wel verdiend na 36 jaar op ” sterrenniveau ” gewerkt te hebben, zonder ziek te zijn. Of is het toch beter om zgn slapende honden niet wakker te maken? Advies is welkom, HOE dit aan te pakken met een gunstige uitkomst voor mij, is meer dan welkom. Graag reacties.

Beste Wijnboyheer,
allereerst welkom op dit forum. Een zeer lastig punt wat je hier aansnijdt.
Om van de WIA naar de IVA te gaan zou je een herkeuring bij het UWV moeten ondergaan. De uitkomst daarvan staan op voorhand zeker niet vast.
Je geeft aan dat je volledig uitbehandeld bent. Vraag is inderdaad kan je dat voor het UWV hardmaken zodat je aan de eisen voor de IVA voldoet.
“Soms is al heel snel duidelijk dat iemand nu of in de toekomst (bijna) niet meer kan werken. Bijvoorbeeld door een ernstige ziekte of door een ongeval.”
https://www.uwv.nl/particulieren/veelgestelde-vragen/wia-uitkering/detail/wanneer-kan-ik-een-wia-uitkering-aanvragen

Je geeft verder aan dat je graag de IVA zou willen in verband met je pensioenopbouw.
Wordt er nu bij jouw, bij 80-100% WIA geen pensioen opgebouwd?
https://www.wijzeringeldzaken.nl/regel-je-pensioen/pensioen-en-arbeidsongeschiktheid/

https://werkwacht.nl/artikel/pensioenopbouw-wao-wia/

Of je wel of niet een herkeuring aan moet gaan bij het UWV is dus echt een persoonlijke keuze.
Ik hoop dat je met bovenstaande antwoorden en links iets meer informatie heb, mocht je nog vragen hebben stel ze dan gerust.

Verspreid door het land organiseert Samen Veerkrachtig bijeenkomsten voor mensen die net als jij te maken hebben met een arbeidsbeperking. Via bijgevoegde link kan je zien wat de koffietafel inhoud en waar en wanneer de komende koffietafels gepland staan;
https://samenveerkrachtig.nl/koffietafel/

Vriendelijke groet, John

ABC

Gegroet,

Verwijst u naar onderstaand pensioenfonds? Zo ja dan zou ik eerst in contact treden met het pensioenfonds. Op de website staat bij het onderdeel WGA vermeldt dat het gaat om arbeidsongeschiktheid van 35 tot en met 80 procent. Vervolgens is er een onderdeel dat ingaat op een IVA. Wat nergens staat beschreven is een WGA uitkering die ligt tussen de 80 en 100 procent arbeidsongeschiktheid. Dat ervaar ik als vreemd echter wie weet behandelen ze dat als een IVA uitkering.

https://www.mijnphenc.nl/losse-pagina-s/jouw-pensioen-en-de-

Als er moeilijk wordt gedaan, zou ik nagaan of ik bij het pensioenfonds kan aantonen dat herstel er niet meer inzit. Is mogelijk makkelijker dan het UWV.

Als niets lukt, zou in ieder geval van het pensioenfonds graag schriftelijk horen wat hun reden is en wat de reden is dat hierover niets op de website staat en mogelijk zelfs niets in de regels.

Mvg ABC

Ik ben na de uitslag wga met mijn werkgever in bezwaar en uiteindelijk beroep gegaan met extra verslagen van medische onderzoeken uitgevoerd door een onafhankelijk bureau. Maar ik lees uit je verhaal dat je dat niet direct hebt ingediend, bezwaar? Volgens mij dan idd zelf een herkeuring indienen….. succes!!

 

  • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.