Home Forums De keuring en erna In de wia en zw na 2jaar

In de wia en zw na 2jaar

9 Started on: 1231 mei 2022 om 11:42

Graag wil het volgende weten; ik zit al bijna 2 jaar in de wia voor minder dan 50 %.
In deze tijd heb ik 2 keer een periode geprobeerd te werken wat niet gelukt is. Ook een revalidatie traject heb ik moeten afbreken vanwege achteruitgang in mijn gezondheid. Ik sta nu ziekgemeld bij mijn laatste werkgever en zal daar ziek uit dienst gaan. Een herkeuring is aangevraagd in januari maar ik ben nog niet herkeurd ( zou volgens uwv in februari gebeurd zijn). Mijn vraag is wat gebeurd er na 2 jaar loongerelateerde wia als ik in de ziektewet zit ( contract is dan reeds gestopt) en nog geen herkeuring heb gehad? Weet iemand dat? Ontvang ik dan het bedrag van een paar 100 euro omdat ik niet aan de eis voldoe dat ik minimaal 50% van mijn uitkering zelf moet verdienen?

Na de loongerelateerde uitkering krijg je mogelijk een loonaanvullingsuitkering, waarover je 3 maanden voor het aflopen van de loongerelateerde uitkering bericht zou moeten krijgen.
In jouw geval ben je echter mogelijk zieker geworden en zal de mate van arbeidsongeschiktheid opnieuw moeten worden berekend. (Je moet je ziekte zowel bij de werkgever als UWV melden).

Voldoe je niet aan de voorwaarden dan kom je in aanmerking voor een vervolguitkering, die een vrijwel altijd stuk lager is.

Maar eerst zal UWV dus de mate van arbeidsongeschiktheid opnieuw moeten beoordelen om vast te stellen waar je nu precies recht op hebt.

Via bovenstaande links kun je wat meer info vinden.

helaas is UWv momenteel erg druk en is er een achetrstand met keuringen, waardoor je langer dan normaal moet wachten.

Bedankt voor de snelle reactie. Ik ben bij zowel werkgever als uwv ziekgemeld. Maar helaas nog geen herkeuring gehad. In sept loopt mijn loongerelateerde uitkering af dus dan zou ik binnenkort bericht moeten krijgen? Klopt het dus dat mijn uitkering ,zolang ik niet gekeurd ben ,hetzelfde blijft?

Mijn exwerkgever is trouwens eigen risicodrager en er is een derde partij bij betrokken ( die ook op de hoogte is van mijn ziekmelding en aanvraag herkeuring, ook zij hebben mij niet opgeroepen voor een keuring). Is dit nog van invloed?

Je uitkering zal niet hetzelfde blijven. Je zal mogelijk een voorschot krijgen, wat zal worden verrekend met de uiteindelijke uitkering. Mogelijk zal je dan dus een bedrag terug moeten betalen of zal je een extra bedrag krijgen omdat je te weinig hebt gehad.
Trek volgende maand wel aan de bel over een voorschot zolang je nog geen uitslag hebt gehad.

Als je werkgever eigenrisicodrager is krijgt deze net als jij de uitslag van de herkeuring (niet het medische gedeelte). Je werkgever kan dan, net als jij, bezwaar maken tegen de beschikking.
Als je dat niet wilt krijgt de werkgever de de medische stukken niet. Wel kan hij een arts of advocaat aanwijzen om namens hem deze stukken te lezen en op basis daarvan in bezwaar en beroep te gaan. De werkgever zelf heeft geen inzage in de medische stukken.
Het zelfde geldt als er een derde partij bij betrokken is.

Je ‘hoort’ paar maanden van te voren bericht te krijgen. Let op dit gebeurd ws digitaal. Ikzelf had dat net even gemist waardoor ik het termijn om bezwaar in te dienen misliep. Ze beoordelen de opvolgende uitkering op de voor hen bekende gegevens, klopt dat niet (meer), is daar het bezwaar voor. Gaat volgens mij dan ook vanzelf in.

Gr Ineke

Tegen het uitblijven van een beslsising kun je een ingebreke stelling sturen, waarop men binnen 2 weken alsnog moet beslissen. Doet de overheid er langer over dan betalen ze een dwangsom.

  • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.