Home Forums Mijn Verhaal Herkeuring WIA

Herkeuring WIA

1 Started on: 1217 december 2018 om 12:53

Beste lezers,

Wie kan mij helpen met wat advies?

Ik heb eerder een vraag gesteld wat te doen bij een herkeuring WIA aangevraagd door de ex-wg (is eigenrisicodrager).

Op advies van de rechtsbijstand heb ik na de datum waarop het uwv met een uitspraak zou komen contact gezocht met het uwv mbt de stand van zaken.

Had ik dat maar niet gedaan, degene die ik aan de lijn had zij dat hij mij er met spoed tussen zou zetten maar dat het dan nog wel even kon duren omdat er te weinig artsen zijn en ze te druk zijn met de opgelegde herkeuringen van degenen die al 7 jaar in de wia zitten.

ik moest me maar niet druk maken. Als er nog iets zou zijn zou ik gebeld worden.

Helaas belt er niemand maar kreeg ik afgelopen donderdagavond een brief op ik die maar even in wilde vullen en met alle medische informatie voor de 19e wilde terugsturen.

Ik was al niet op zn best maar nu helemaal niet meer. Na een nacht niet te hebben geslapen heb ik vrijdag het uwv huilend opgebeld dat ik dit op zo’n manier niet voor elkaar krijg.

Nu heb ik uitstel tot 11 januari.

mijn vraag is; hoe vul in dat formulier goed in; er staan allerlei vragen in hoe ik mijn gezondheid zie, of er verbetering komt etc

Iemand hier ervaring mee? Moet ik uitgebreid antwoorden of er juist zo min mogelijk inzetten.

Ik ben 80-100 afgekeurd en helaas nog steeds niet in staat om te werken. Heb chronische vermoeidheid na kanker, depressie en allerlei nevenklachten.

alvast bedankt,

groetjes silvya

ABC

Gegroet,

Als de herbeoordeling die door uw ex werkgever is aangevraagd nog niet afgerond is dan is deze reactie van het UWV niets meer dan wij zijn nu zover om de aanvraag herbeoordeling door de ex werkgever op te pakken. De aanvraag is boven op de stapel aangekomen en wordt nu opgepakt. Naast de informatie van uw ex werkgever wil het UWV dan ook informatie van u.

Als u het formulier vragen over uw gezondheid bedoelt dan kunt u bovenaan lezen dat u de achterzijde van het formulier kunt gebruiken als u meer ruimte nodig heeft. Ik heb er destijds voor gekozen om de aangeboden ruimte nog ruimer te zien door iedere vraag over te typen in Word (het gedeelte wat in het witte vlak links staat) en hieronder mijn eigen antwoord te typen.  Dat gaf mij de gelegenheid om meer toelichting te geven en om met meer woorden te werken ipv beter, slechter, hetzelfde etc.. Ik heb zelfs de vrijheid genomen om ook andere zaken aan te geven bv over de re-integratie aanpak van mijn ex werkgever destijds nog werkgever.  U zou bv kunnen melden dat u geen bedrijfsarts van de ex werkgever heeft gesproken, geen gesprek heeft gehad met de verzekeraar van uw ex werkgever en ook de ex werkgever zelf niet heeft gesproken als dit inderdaad gaat over de aanvraag herbeoordeling van uw ex werkgever.  U schreef hierover iets in uw eerdere vraag.

Bij mij heeft het goed uitgepakt echter daar speelde de verzekeringsarts ook een rol in. ‘Mijn’ verzekeringsarts heeft de aanvraag voor de herbeoordeling niet administratief afgehandeld en mij opnieuw uitgenodigd voor een gesprek. Er werden toen zeer gerichte vragen gesteld naar aanleiding van mijn schrijven, alles was gelezen.

Ik heb toen gedacht, ik heb een goed ziekte inzicht en ik kan het goed onder woorden brengen als ik de tijd krijg en in een gesprek heb ik de tijd niet en loop ik vast.

Ik kan alleen aangeven hoe ik heb gehandeld en heb gedacht en of dat algemene wijsheid is, weet ik niet.

Mvg ABC

  • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.