Home Forums De keuring en erna Herkeuring 80-100, bezwaar voor IVA

Herkeuring 80-100, bezwaar voor IVA

2 Started on: 122 juli 2021 om 22:56

Dag lotgenoten

Een update
In februari (toen 75% vervolguitkering) herkeuring aangevraagd. 5 mei 2021 pas gesprek samen met mijn behandelaar CPTSS. Behandelaar stuurde erna een rapport dat de klachten ontelbaar zijn zowel psychisch als lichamelijk. Behandelaar ziet vanuit zijn optiek geen mogelijkheden voor werk.

Besluit Arts UWV viel op 16 juni 2021. 80-100 volledig arbeidsongeschikt zonder benutbare mogelijkheden. Maarrrr…. Herkeuring over 1 jaar. De arts ziet toch mogelijkheden op lange termijn want ik word intensief behandeld. Mijn behandelingen richten zich namelijk op “ik waarde” en omgaan met complexe trauma’s die ik met mij draag. Maar de arts doet er toch een beetje luchtig over en vindt dat er op gegeven moment alles koek en ei wordt. Zo interpreteer ik dat dus.

Hoe dan ook. Inmiddels de bond ingeschakeld en gevraagd bezwaar te tekenen en door te strijden voor een IVA. Voorlopig bezwaar is ingediend. Wachten op dossier en dan aanvullend bezwaar afmaken.

Ik twijfel of de juristen van de bond scherp genoeg zijn. Ik overweeg uiteindelijk naar een gespecialiseerde bureau te gaan. Maar ja, dan kost het weer bakken aan geld. Dat betaalt de bond uiteraard niet.

Wat vinden jullie van dit verhaal? Hebben jullie tips? Ervaring met een dergelijke procedure?

UWV zal zeggen dat het de taak van een verzekeringsarts is om te bepalen wat de mogelijkheden met betrekking tot werk zijn, niet die van de behandelaar. Belangrijk is dat behandelaar duidelijk aangeeft dat hij/zij verwacht dat de aandoening duurzaam is met geen reele mogelijkheid/verwachting op herstel.
Dat laaste is altijd een moeilijke zaak in gevallen van psychische aandoeningen. Dat je op dit moment niet kunt werken is onvoldoende.

Kijk dus nog eens goed naar het rapport van de behandelaar. Laat de behandelaar ook het dossier van de verzekeringsarts lezen en daarop eventueel reageren. Anders kan UWV zeggen dat zij al rekening hebben gehouden met de mening van de behandelaar.

In dit soort gevallen gaat het er niet zo zeer om of je een goede advocaat hebt. Het gaat erom of je het medisch oordeel van UWV kan weerleggen en alleen een arts kan het oordeel van een andere arts weerleggen. Gebruik geld liever voor een medisch rapport dan voor een andere rechtsvertegenwoordiger.

Succes!

@socrates
Dankjewel voor de reactie.
Het blijft een lastige zaak. Ik ben in ieder geval tot het naadje te gaan. Jammer dat ik in 2017 niet in beroep ben gegaan. Toen lag er ook Diagnose PTSS, en was ook in behandeling. Toen besloten ze 75% te geven.

De juriste heeft het dossier opgevraagd. Goede tip van jou om de beschouwing van de arts aan de behandelaar te laten lezen. De juriste zal ook contact opnemen met de behandelaar.
Voorlopig word ik.geschoren….

  • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.