Home Forums De keuring en erna Herbeoordeling

Herbeoordeling

1 Started on: 1211 april 2024 om 12:30

Hallo,

Zojuist gebeld door het UWV dat ik over 3 weken een telefonische afspraak heb met een specialistisch verpleegkundige naar aanleiding van een vragenlijst die ik maanden geleden (circa half jaar) heb ingevuld. Vorige week nog met een arbeidsdeskundige gesproken en die zei dat er over een jaar weer contact wordt opgenomen. Waarom bellen ze nu toch voor een afspraak naar aanleiding van een vragenlijst die alweer oud is. Inmiddels is de situatie eigenlijk nog verder verslechterd. Wat kan ik verwachten, in ben helemaal in paniek door dit telefoontje. Voor de informatie ik zit ju bijna 3 jaar in de wia 80-100.

Het is altijd veel stress, maar je kunt alleen maar afwachten. Waarom heb je de vragenlijst moeten invullen? Verwachten ze dat je gezondheid op termijn weer zal verbeteren? Warschijnlijk is dat de reden en willen ze controleren of je situatie inmiddels verbeterd is.

Voorlopig zal de specialistisch verpleegkundige om verduidelijking van de antwoorden op de rvagenlijst vragen en beoordelen of je door een verzekeringsarts moet worden gezien of niet. Als er sprake is van een verslechtering is dat over het algemeen niet nodig, maar is de totale arbeidsongeschiktheid duurzaam (je wordt niet meer beter is de verwachting), dan kom je eventueel in aanmerking voor de IVA en daarmee een hogere uitkering.
Bereid je voor op het gesprek door een duidelijk verhaal te hebben waaruit blijkt dat de situatie evrslechterd is en wat je nu niet meer kunt doen.

Succes,

Socrates.

  • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.