Home Forums De keuring en erna Help mij meeschrijven rapport psychiater

Help mij meeschrijven rapport psychiater

4 Started on: 1210 mei 2021 om 21:54

Beste mensen,

Ik ben 75% arbeidsongeschikt verklaard. Inmiddels in de vervolguitkering (50% minimumloon)

Inmiddels sinds ruim een halfjaar, ben ik in behandeling bij een psychiater. Diagnose: COMPLEXE PTSS. Vorige week een herbeoordeling gesprek gehad bij de verzekeringsarts. Mijn behandelaar was er ook bij. De arts was niet overtuigd dat de situatie ernstig genoeg was. Maar heeft de behandelaar gevraagd of hij iets kan opsturen. Mijn behandelaar heeft nu een rapport in concept opgesteld en naar mij gestuurd. De psychiater is ervan overtuigd dat ik niet meer belastbaar ben voor arbeid. 100% arbeidsongeschikt dus.

Ik mag opmerkingen meegeven. Mag ik jullie vragen om mij te helpen waaraan ik moet denken om in het rapport te zetten. Met name de woorden en taal die UWV graag wil lezen. Om mij wat tips te geven. De psychiater heeft zwaar ingezet wat er allemaal bij CPTSS komt kijken. Ik heb het gevoel dat de arts van UWV Iva op voorhand uitsluit: ” je moet bezorging krijgen of zoiets” zei hij tijdens het gesprek.

Alvast dank daarvoor.

O wat blijft het moeilijk om zo’n arts te overtuigen van beperkingen, waar jij ook niet voor hebt gekozen!! Ik wil met je meedenken, maar kan geen garanties geven. Als je al een sterk verslag van een specialist hebt, denk ik dat je daarnaast, het beste kunt omschrijven, wat de ptss met jou persoonlijk doet. Hoe ziet jouw dag eruit, heb je rustmomenten nodig, welke activiteiten kun je nog, en wat voor hulp is er nodig?
Wat gebeurd er, als het niet goed met je gaat. En ook belangrijk, wat gebeurd er dan met je, of met anderen, als je op de werkvloer zou zijn? Dus de beperkingen die jouw psychiater in het verslag heeft gezet, vertalen naar persoonlijke situaties. Voorbeelden.

Ik hoop dat je hier zo wat aan hebt!!
Succes en sterkte, Ineke

Dag Ineke
De psychiater heeft inmiddels een rapport opgestuurd. Advies aan UWV is: cliënt niet belastbaar voor arbeid. Overigens, PTSS was al in 2017 vastgesteld door een psychotherapeut. Toch dacht UWV dat ik 30 uur kon werken en 1300,- verdienen. Nu 2021, klachten niet verminderd, geen week, en geen inkomen zoals ze dat in 2017 dachten.

Laat je weten wat de uitkomst ervan is Kamal? Sterkte!

Wat heel frustrerend is, is dat alleen de bedrijfsarts van het uwv/bedrijf het voor het zeggen heeft. En geen psychiater of huisarts. Deze hebben helemaal geen inbreng.
Sterkte!

  • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.