Home Forums Je draai weer vinden Draai weer vinden na depressie

Draai weer vinden na depressie

3 Started on: 124 november 2018 om 11:51

Vijf jaar geleden heb ik het een en ander meegemaakt waar ik een trauma aan heb over gehouden. Liever praat ik daar niet over met anderen. Na die periode heb ik met hulp van de gemeente weer wat rust in mijn leven gevonden. Echter had ik wel een heel getekend zelfbeeld van mezelf gekregen en voelde mij overal te min voor.  Had het gevoel als ik er niet meer was dat toch niemand mij zou missen. Met hulp van de VGZ, heb ik mij zelf toch weer de moed gevonden om te proberen wat van me leven te maken. Ik had een tijdje als doel om te gaan bodybuilden, klinkt misschien gek maar als insteek als iemand mij weer wat wou aandoen dat ik mijn eigen mannetje kon staan.  Op een gegeven moment ging ik 4 a 5x per week sporten, hield me strikt aan een voeding schema. Ik zat ook weer lekkerder in mijn vel, maar toch is de moed bij mij gaan zakken. Met als gevolg ik sport nu weer niet en me vrijwilligerswerk doe ik ook niet meer.

Ik loop een integratie project bij het UWV, maar elke keer weer word ik daar teleurgesteld. Klinkt misschien heel zielig en zo zou ik ook redeneren voor die vervelende periode waar ik een trauma heb opgelopen. Maar ik kan niks meer hebben, elke tegenslag is mij een teveel lijkt het wel en zakt de moed bij mij in. Ik word er schijtziek van en al helemaal omdat ik er geen controle over heb. Ik kan het niet sturen, heeft er iemand tips hoe ik toch de draad weer kan oppakken zodat ik gewoon weer voor mezelf kan sporten, sociaal bezig kan zijn, maar het belangrijkste ook weer een goed zelfbeeld krijg. Ik doe me groot voor, maar ik ga kapot van binnen. Ik ben een grote rollercoaster, als ik een zielige film kijk dan moet ik er nog net niet zelf bij huilen.

Beste Punisher,

allereerst excuus dat je totaal geen reactie heb gekregen op je bericht. Je bericht is op één of andere manier niet opgevallen en valt me vandaag op omdat ik het te zien krijg als nieuw bericht.
Ik hoop dat je de afgelopen maand zelf al een beetje je draai heb gevonden, al dan niet met behulp van het traject wat je loopt bij het UWV.

Misschien vind je het prettig om een keer in alle rust met lotgenoten over je situatie te praten, dit kan bij de koffietafels welke wij organiseren op verschillende plekken in het land.
Data’s en locaties zijn te vinden hier op de website;
https://samenveerkrachtig.nl/koffietafel/

Mocht je nog andere vragen hebben, stel ze hier gerust.
Met vriendelijke groet, John

Anoniem

Beste Punisher

Je zou je vraag ook (nogmaals) kunnen stellen tijdens de online koffietafel op donderdagavond 13 december om 20.00 uur. Twee ervaringsdeskundigen, Rinus en Mariska vertellen dan over hun ervaringen met een arbeidsbeperking door ziekte. Via een live video vertellen ze je wat ze hebben geleerd van gesprekken met UWV, de bedrijfsarts en hun werkgever.

Aanmelden kan op https://samenveerkrachtig.nl/events/webinar-koffietafel/.

Groet,

Maaike Kuipers, Community manager Samen Veerkrachtig

Je zult hier niets aan hebben, maar je verhaal klinkt heel bekend. Ik kamp ook bijna vijf jaar met zulke gevoelens. Dan denk ik heb het gewonnen en even later na een gebeurtenis of iets zak ik weer weg.

ik ben bang dat ik er mee moet leren leven en mijn toekomst hier op moet aanpassen. Ik ben niet meer wie ik was, was dat goed nee het heeft mij geveld. Maar ik telde wel mee. Nu moet ik mijn nieuwe ik accepteren en dat valt niet mee.

sterkte en acceptatie is den de sleutel tot de oplossing

  • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.