Home Forums Ziek en werken Autoaanpassing en afkeuren

Autoaanpassing en afkeuren

1 Started on: 1214 maart 2022 om 13:36

Dag allemaal,
Ik heb nu 25 jaar MS en heb inmiddels forse beperkingen qua lopen, staan en balans. Om mijn rijbewijs te kunnen verlengen heb ik een autoaanpassing en gewenningslessen in een aangepaste auto nodig, e.e.a. bepaald door CBR. Maar omdat ik nog een baan heb, werd mij aangeraden daarvoor een voorziening bij het UWV aan te vragen. Door Corona heb ik nu 2 jaar thuis gewerkt, wat erg comfortabel was voor mijn verminderde mobiliteit. Toch moet ik binnenkort weer naar kantoor.
Maar ik vraag mij nu af of een dergelijke autoaanpassing betaald door UWV straks niet een ziekte- en afkeuringstraject in de weg staat. Als ik op enig moment echt niet meer kan werken en me ziek moet melden (dichtbij denk ik), dat er dan niet gezegd wordt, je auto is aangepast, je komt maar mooi.

Bij een keuring kijkt men naar wat je theoretisch nog kunt doen. je vervoersmogelijjkheden zijn daar een onderdeel van. Daarbij kijkt men ook naar welke aanpassingen er eventueel nodig zijn. Als je het werk op zich aan kan maar het vervoer problematisch is zal men kijken of aangepast vervoer mogelijk is.
En als thuiswerken nu een optie is voor je werkgever, dan is dat het in de toekomst wellicht ook.

De aanvraag voor een aanpassing van een auto hoeft dan ook het ziekte- en afkeurinsgtraject niet in de weg te staan. Bovendien is het een stuk fijner en voordeliger om te blijven werken. Thuis zitten niets doen is geen pretje.

Met vriendelijke groet,

Socrates.

  • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.