Home Forums Mijn Verhaal AD GESPROKEN

AD GESPROKEN

5 Started on: 1227 januari 2023 om 14:47

Tags: 

Geachte lezer.

Mijn naam is Niels

Ik heb 80-100 WGA afgekeurd wegens psychische klachten.
Onlangs heb ik informatie gevraagd bij mijn huisarts of een behandeling nut zou hebben voor mij. Hij zij dat het voor mij geen nut heeft. Veel verbetering qua functioneren verwacht hij niet. Ik ben geen gevaar voor mezelf of anderen zorg goed voor mezelf houd mn inkomsten en uitgaven stabiel.
Er spelen tal van verschillende dingen al zo’n 20 jaar. Pers -stoornis nao angst/ para/ stemmen horen/ bipolaire stoornis. Ik heb een arbeids deskundige gesproken van het uwv met de vraag of ik niet verplicht ben om me te laten behandelen. Hij zegt als de huisarts zegt dat het geen nut heeft dan hoeft dat niet. Ik schoot niet te kort in mijn verplichtingen. Ook waren ze verder geen aanvullende informatie nodig van een psychiater voor een goede herbeoordeling. Mijn huisarts zegt dat hij alle claims kam beamen en dat mn dossier er niet om liegt.
De AD zegt dat als mijn situatie niet goed is en ik dusdanig veel beperkingen heb ik niet bang hoef te zijn om mn uitkering te verliezen na een herbeoordeling. Is dit een bekende situatie? Is dit een vaker voorkomend scenario?

Beste Niels,

Wat je arbeidsdeskundige heeft gezegd klopt. Natuurlijk moet je aan je herstel werken, maar dat moet wel mogelijk zijn. In jouw geval is er geen behandeling mogelijk en dan houdt het op.
Het betekent ook dat je situatie niet veranderd en je dus arbeidsongeschikt zult blijven. Dat is een veel voorkomende situatie. Speciaal voor personen die 80-100% arbeidsongeschikt zijn is en waarvoor herstel niet meer te verwachten is bestaat er daarom de IVA, waarmee je in plaats van 70% een hogere uitkering van 75% van je laatst verdiende loon krijgt. Je zou kunnen bekijken of je niet voor de IVA in aanmerking komt in plaats van de WGA.

Met vriendelijke groet,

Socrates.

Beste socrates dank voor uw antwoorden.
Als ik naar de huisarts ben gegaan met de vraag of er een behandelaanbod is voor mijn klachten en zijn antwoorden was : ik denk het niet! dan schiet ik toch niet te kort in mijn verplichtingen? De wet periodieke herbeoordeling att 41 is idd komen te vervallen.
Hoe bereid ik me juridisch het beste voor op een herbeoordeling? Kan ik de melding van de Arbeidsdeskundige gebruiken?
Begrijp ik goed dat een medisch dossier met meldingen van klachten/opnames verklaring van de huisarts en gedetailleerde klachten omschrijving en dagindeling voldoende is? Welke verwijten kan een VA mij maken? Wga 80-100 kan nog heeeeel lang doorlopen werd mij verteld. Ik wil koste wat het kost de ellende van een foute negatieve herbeoordeling voorkomen.
En zo beslagen mogelijk ten ijs komen.

Doorgaans kijkt een evrzekeringsarts niet naar of je je voldoende hebt ingespannen. Bij een herbeoordeling gaat het om de vraag of er iets veranderd is sinds de vorige keuring. Omdat je 80-100% arbeidsongeschikt bent zal er gekeken worden of je situatie verbeterd is waardoor je mogelijk meer kan verdienen. In jouw geval is dat niet het geval, wat je huisharts bevestigd.
Je kunt aamgeven wat er isnds de vorige keuring vernaded is en wat er gebeurd is, samen met je dagverhaal en voor meer informatie verwijzen naar de huisarts.

Je dagverhaal is van belang omdat mede aan de hand daarvan gekeken wordt naar je functioneren en wat je nog kunt doen.

Beste socrates.

De auditieve hallucinaties zijn er bij gekomen.
Stemmen horen.
Deze waren ten tijden van de keuring nog niet aanwezig.
Ook heb ik meer angst en stres. En ben meer paranoïde geworden. De persoonlijkheids problematiek nao is zelfde gebleven.

Mijn huidige ziekten/klachten zijn.
Persoonlijkheids problematiek nao.
Stres door trauma.
Paranoïde gedachten.
Angst problematiek.
Achterdochtig/argwanend.
Nachtmerries.
Auditieve hallucinaties.
Oorsuizen.
Bipolaire stoornis.
Ik ben bewust van de klachten geen gevaar voor mezelf of anderen.
Kan zelfstandig wonen. Heb dagbesteding. Houd mezelf gezond. Kost me alle energie en tijd.
Huisarts beaamd mijn klachten en is bereid dat te verklaren.

Hoe groot acht u de kans dat ik met een goed dag verhaal een dossier met vermeldingen van opnames. Een verklaring van de huisarts dat mn klachten de waarheid zijn.
Geschikt word bevonden voor werk?

Vriendelijke groeten Niels Lucassen.

Niemand kan de toekomstvoorspellen maar ik zou me geen zorgen maken. Wat je laat zien geeft duidelijk aan dat de situatie verslechterd is. Vraag daarom of je in aanmerking komt voor de IVA.

  • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.