Home Forums De keuring en erna 70%WGA en deels werkloos

70%WGA en deels werkloos

1 Started on: 1212 november 2020 om 21:10

Dag! Ik heb een vraag. Ik ben 80-100 % WGA. Eerder gaf de keuringsarts aan dat ik – volgens de uwv criteria – niet makkelijk duurzaam afgekeurd (iva) kan worden. Maar tevens erkende ze dat gezien ik nog maar weinig uren (zegge 12 uur) kan werken de kans heel reeel is dat ik voor het kleine arbeidsgeschikte deel (zegge 70% afgekeurd) werkloos word.

Is dat niet raar? Iemand voor een heel klein percentage goedkeuren met een zeer grote kans op werkeloosheid? Voor mij betekent het enorm impact op inkomen omdat naast een lagere uitkering ook mijn arbeidsongeschiktheidverzekering niet meer uitkeert bij werkeloosheid/als ik niet minimaal 50% van de restcapaciteit verdien. Uwv wil toch werk stimuleren? Zo stimuleren ze stress! ? Iemand een idee hoe ze met zulke situaties omgaan?

Beste Bobbie,
ik snap de verwarring die er bij je is omdat er geen IVA is toegekend en dat er aan is gegeven dat men verwacht dat je 12 uur zou kunnen werken. Die 12 uur is dan waarschijnlijk niet in je oude functie?

Met het plaatsen in de categorie 80-100% ben je op dit moment feitelijk “volledig” arbeidsongeschikt, wat betekend dat je recht heb op een uitkering van 70% van je WIA maandloon. De eerste 2 maanden 75%.
https://www.uwv.nl/particulieren/ziek/ziek-wia-uitkering/tijdens-wia-uitkering/detail/hoe-hoog-is-mijn-wga-uitkering

het UWV gaat er alleen vanuit dat er op den duur weer mogelijkheid is tot werk, vandaar dat er geen IVA is toegekend.

https://www.samenveerkrachtig.nl/faq-items/hoe-berekent-uwv-mijn-arbeidsongeschiktheids-percentage/#more-298

Ik hoop dat het bovenstaande je iets meer duidelijkheid heeft gegeven. Mochten er nog vragen zijn stel ze dan gerust.
Met vriendelijke groet,
John

  • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.